Black Army: Vi bad bare om støtte til klubben

- Vi har hverken råbt, skreget eller truet nogen, siger talsmand fra Black Army efter at fem tatovørforretninger har følt sig truet af banden til at betale penge

Følg Krimi

Torsdag besøgte tre medlemmer af banden Black Army fem forskellige tatovørforretninger i Odense. Alle steder bad de om penge.

- Det er rigtigt, at vi var rundt til de fem steder, men vi kom ind stille og roligt og var hverken truende eller råbte og skreg. Vi spurgte direkte om de havde lyst til at støtte os. Der var ikke tale om nogen former for afpresning, siger en talsmand fra Black Army, som Ekstra Bladet har talt med. Han ønsker at være anonym, men avisen kender hans identitet.

Tatovører truet af Black Army: Vi er bange - men vi betaler ikke

- Vi kunne godt mærke, at flere af dem blev bange, og derfor sagde vi også: 'Tag det nu roligt. Tænk over det, og så tales vi ved på mandag'. Det er også helt okay, hvis de ikke har lyst til at støtte os, eller hvis man bare vil støtte med 100 kroner, siger talsmanden.

- Kan du forstå, hvis tatovører eller andre bliver bange, når I kommer flere personer ind og også har rygmærke på?

- Ja, men vi spurgte altså bare efter støtte.

- Hvad sker der, hvis de ikke betaler?

- Ikke noget. De kan roligt tage på arbejde igen.

Andre vil gerne betale
- Er det lykkedes jer at besøge andre forretninger og få penge til jeres klub?

- Ja vi har spurgt andre steder, og der er flere, som meget gerne vil støtte os. Det har f.eks. været steder, hvor de har haft problemer med Hells Angels, som har truet dem. Dem har vi så hjulpet, og nu hjælper de så os ved at støtte vores klub.

- Hvad skal I bruge pengene til?

- Dem bruger vi på forskellige aktiviteter i klubben, som jeg ikke vil komme nærmere ind på, og så støtter vi faktisk også andre. F.eks. hjemløse, som vi giver varm te, tæpper og penge, siger talsmanden.

Politiet: Meget alvorligt
Hos Fyns Politi ser man på tatovørernes oplevelse med stor alvor.

- Vi tager den her slags meget alvorligt. Om man føler sig truet eller ej er selvfølgelig meget personligt fra person til person. En ting er, hvad man siger, noget andet er, hvad man signalerer. Der er en signalværdi i den måde, man kommer ind i en forretning på, siger politiinspektør Benny Linde Larsen fra Fyns Politi.

Meld det nu
- Det er altafgørende for os, at oplever man den her slags, hvor rockere eller bandemedlemmer kommer ind og beder om penge, så skal man anmelde det til politiet. Vi er bekendt med, at rocker-bandemiljøet benytter sig af afpresning, og at i flere tilfælde overstiger frygten måske lysten til at melde det til politiet, siger Benny Linde Larsen. Han er klar over, at der er tale om et stort mørketal, da mange ikke melder det, men for at komme det til livs, så skal folk anmelde det.

- Hvornår er det ulovligt at gå ind i en forretning og bede om penge til sin klub?

- Alle kan spørge om støtte til f.eks. en forening eller klub. Hvis man så får nej og går pænt igen, så er det ikke i sig selv ulovligt. Men signalværdien er vigtig for, om det er tilladt eller ej, siger politiinspektøren.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind