Annonce:
Annonce:

Black Army visiterer bilister

En længerevarende konflikt i bandemiljøet har gjort Black Army-medlemmer mere opmærksomme på, hvem der kører ind i Vollsmose

Legeplads i Vollsmose. Kattene i området bliver mishandlet, og dyreværnsorganisationer tør ikke længere arbejde i området. FOTO: EKSTRA BLADET
Legeplads i Vollsmose. Kattene i området bliver mishandlet, og dyreværnsorganisationer tør ikke længere arbejde i området. FOTO: EKSTRA BLADET
Annonce:
Følg Krimi

En kvinde fra Dyrenes Beskyttelse blev 27. marts overfaldet, da hun kørte ind i Odense-bydelen Vollsmose for at hente en kat.

Unge mænd standsede hendes bil, flåede døren op, stjal tændingsnøglen, rev kvinden i håret og råbte hende ind i hovedet.

Samtidig blev der sparket på bilen, og en baglygte blev smadret.

Vollsmose indefra: Bliver I afsløret, slår de jer ihjel

En mobiloptagelse af episoden er med til at underbygge kvindens forklaring til politiet.

Kvinden er blot en af mange, der i de senere måneder er blevet standset af det, der kan sammenlignes med en milits af unge bandemedlemmer.

De kører rundt på knallert og standser biler, som de umiddelbart finder mistænkelige.

Flere medier - herunder også Politiken - har tidligere fortalt, hvordan enkelte ligefrem er blevet visiteret, når de er kørt ind i Vollsmose.

 

Vollsmose i Odense er et af Danmarks mest omstridte boligområder. Senest har chikane af en dyreambulance sat Vollsmose i et negativt lys. Samtidig har politiet øget beskyttelse af Odenses borgmester efter at medlemmer af banden Black Army har antastet politikeren på gaden.

Black Army har rødder i Vollsmose, der i en årrække har været på den såkaldte ghettoliste. Periodevis er Vollsmose plaget af utryghed og kriminalitet.

Men Vollsmose er også hjem for over 9000 mennesker, langt de fleste indvandrere eller efterkommere af indvandrere, som hovedsagligt stammer fra ikke-vestlige lande. Der tales mere end 80 forskellige sprog i bydelen, ifølge Vollsmose.dk.

Ekstra Bladet har i en periode i løbet af 2017 rapporteret indefra bydelen og talt med beboere om deres hverdag.

Annonce:

En vis paranoia
Fyns Politi kan ikke bekræfte, at der er en sammenhæng mellem overfaldet på dyreredderen og Ekstra Bladets oplysninger om, at unge med tilknytning til Black Army kører patruljekørsel.

Men politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen fortæller, at en længerevarende konflikt i bandemiljøet har gjort Black Army-medlemmer mere opmærksomme på, hvem der kører ind i Vollsmose.

- Black Army og Hells Angels har været i konflikt.

Lesbisk par fanget i bandehelvede

Derfor har der nok været en vis paranoia, og bandefolkene derude har forsøgt at holde styr på, hvem der har været i området, siger politidirektøren til Ekstra Bladet.

To overvågningskameraer med overklippede ledninger i 1. sals højde ved Bøgetorvet, hvor Black Army hænger ud. FOTO: EKSTRA BLADET
To overvågningskameraer med overklippede ledninger i 1. sals højde ved Bøgetorvet, hvor Black Army hænger ud. FOTO: EKSTRA BLADET

Overvågning afmonteret
Boligforeningen Civica har haft sat overvågningskameraer op.

Men de har været taget ud af drift en periode, bekræfter boligselskabet over for Ekstra Bladet.

Kameraer helt op til ottende sals højde er blevet afmonteret, og nogle af dem har fået sat Black Army-klistermærker på, så de ikke kan optage.

Annonce:

Ekstra Bladet har konstateret, at der hænger flere overvågningskameraer på blokkene, men at ledningerne ikke er sat til. De stritter ud i luften.

- Der er nogle mennesker her, som ikke synes, det er så rart at blive overvåget. Derfor bliver de pillet ned. Det er noget, der har stået på gennem længere tid, siger Kit Claudi Grøn-Iversen.

Rasende Pape: Jeg tør ikke holde kæresten i hånden i Vollsmose

Utroligt at sådan noget rakkerpak får lov at regere i Vollsmose

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: