Blev advaret inden blodigt drab på campingplads: Nu forklarer politiet sig

En 53-årig mand er sigtet for at stå bag et blodigt drab på en campingplads. Flere medier heriblandt Ekstra Bladet har beskrevet, hvordan han dagen forinden havde bedt om hjælp, og nu forklarer politiet om sagen

Sådan så det ud på pladsen efter det blodige drab (Foto: Christer Holte)
Sådan så det ud på pladsen efter det blodige drab (Foto: Christer Holte)

Politiet kunne onsdag aften anholde og sigte en mand efter et blodigt drab i et baderum på Stjerne Camping ved Vejers nord for Esbjerg.

Vicepolitiinspektør Bent Thuesen har tidligere oplyst til Ekstra Bladet, at de to ofre blev overfaldet med knivstik i campingpladsens baderum, og politiet mistænker en 53-årig psykisk syg mand for at stå bag.

Efterforskningen er stadig i gang med at klarlægge forløbet før, under og efter det blodige overfald, men da politi og redningsmandskab kom frem, blev den ene fundet død af flere voldsomme knivstik.

Den anden lå hårdt såret af knivstik i maven et sted ude på campingpladsen, og til trods for at han stadig er alvorligt tilskadekommen og indlagt, er han fredag uden for livsfare og i bedring, oplyser Syd og Sønderjyllands Politi til Ekstra Bladet.

Den tilskadekomne er fra Røde Kro-området og var ifølge medejer af campingpladsen Åse Christiansen fast campist hos Stjerne Camping.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Christer Holte
Foto: Christer Holte
 

Politiet forklarer sig
Efterfølgende har lejrchef Åse Christiansen fortalt til Ekstra Bladet og flere andre medier, at den mand, der nu er anholdt for drab, havde sagt, at han havde det skidt dagen forinden.

Mor til drabssigtet psykisk syg: - Jeg vidste, der ville ske noget

Syg knivmand kørt på lukket afdeling

- Jeg talte selv med manden, og han gav udtryk for, at han havde det skidt og ikke kunne sove, siger hun.

Eftersom lejrchefen ikke havde oplysninger på mandens familie, kontaktede hun politiet, og via dem fik hun oplysninger, så hun kunne ringe til et familiemedlem til manden, hvilket hun gjorde. Tingene faldt derefter til ro.

Og det får nu politiet til at forklarer sig i en pressemeddelse.

Foto: Christer Holte
Foto: Christer Holte
 

Camping-drabet: Blodbad i baderummet

Aftenen før drab: Camping-gæster var bekymrede for mand

- Flere medier har kontaktet Syd- og Sønderjyllands Politi og spurgt, om politiet har forpasset en mulighed for at sikre lægelig bistand til en psykisk syg borger i sagen om drab og drabsforsøg på en campingplads i Vejers – herunder at gøre brug af Region Syddanmarks psykiatriske tilbud og ressourcer.

- Det er i denne sammenhæng korrekt, at politiet og Region Syddanmark har en aftale på det psykiatriske område. Men den indebærer ikke, at politiet kan rekvirere for eksempel et udkørende psykiatrisk akutteam, der kan behandle eller tilse vedkommende. Der er udelukkende tale om, at politiet kan få råd og vejledning til alvorligt psykisk syge – og at de, hvis de selv er indstillede på det, kan modtages af en vagthavende læge, skriver politiet i pressemeddelsen.

Fredag blev den 53-årige mand fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre, og han er blevet varetægtsfængslet i surrogat i fire uger.

- Når den anholdte er rask nok til at møde i et grundlovsforhør, vil dette finde sted inden for 24 timer, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 53-årige mand kommer fra Vejle-området.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.