Blev frifundet for sexanklager: Nu er Malthe uddannet til pædagog

Malthe Thomsen stod for knap et år siden midt i sit livs mareridt. Nu er han blevet færdiguddannet

Sådan havde Malthe det, da han vendte hjem til Danmark

23-årige Malthe Thomsen blev sidste år nærmest landskendt, da han blev anholdt i New York, beskyldt for at have sexkrænket børn i den børnehave, hvor han arbejdede under sit udlandsophold.

Efter kort tid i fængsel og efter i lang tid ikke at have vist, hvordan fremtiden så ud, blev sagen mod Malthe droppet af den amerikanske anklager, og han kunne derfor rejse hjem til Danmark igen, efter stort set et halvt år, hvor han ikke vidste, hvorvidt han ville risikere at tilbringe længere tid i et amerikansk fængsel.

Men sagen endte altså lykkeligt for ham, og efter sagen blev droppet, var han da også fast besluttet på at færdiggøre sin uddannelse og fortsætte med at arbejde med børn, efter han var kommet hjem til Danmark.

Glad og lettet mand

Og den plan har han altså valgt at holde. Således blev han torsdag - mens størstedelen af landets befolkning har koncentreret sig om folketingsvalget - færdiguddannet som pædagog. Det skriver pædagogernes fagforening BUPL på Facebook.

Det skete med et 10-tal i den afsluttende eksamen på pædagoguddannelsen i Frøbel.

Ifølge BUPL var Malthe både en glad og lettet mand efterfølgende.

- Det føles godt, men nu skal jeg lige falde ned oven på det hele. Nu er det endelig ferie, siger han til fagbladet Børn&Unge.

Efter den 140 dage lange sag mod Malthe Thomsen i New York, er Malthe i samarbejde med sin advokat i gang med en erstatningssag mod staten New York.

Erstatningskravet lyder på i alt 49 millioner kroner, efter at Malthe ifølge ham selv og advokaten blandt andet blev tvunget til at erkende 'forbrydelsen' over for politiet på grund af det amerikanske politis opsigtsvækkende forhørsmetoder, hvor de blandt andet har ret til at lyve.

Her havde betjentene blandt andet påstået, at politiet havde en overvågningsvideo af Malthes påståede forbrydelse, og han var blandt andet derfor blevet presset til at tilstå. Tilståelsen trak han siden tilbage, og anklageren måtte siden erkende, at politiet ikke havde nogen beviser. Samtidig viste det sig, at kvinden der havde anklaget Malthe, var utroværdig, og grundlaget for sagen faldt fra hinanden.

I forbindelse med at sagen blev droppet 13. november sidste år, udtalte Malthe Thomsen, at han på trods af den rystende oplevelse ikke havde opgivet drømmen om at blive pædagog.

- Jeg skal hjem og gøre min uddannelse færdig. Det er klart, man skal hjem og se, hvordan man har det, når man kommer hjem, men det er et job, jeg har elsket i lang tid, og jeg vil gerne hjem og gøre det færdigt, sagde han dengang til Ekstra Bladet.