Blev voldtaget og gjort gravid af stedfar: Nu risikerer hun 20 års fængsel

En ung kvinde skal for retten i grotesk sag, der udstiller hård abort-lovgivning

En 20-årig kvinde, der er blevet seksuelt misbrugt af sin stedfar, siden hun var 12 år gammel, risikerer nu op mod 20 års fængsel som følge af det misbrug.

Det er den benhårde virkelighed for kvinden fra El Salvador som følge af landets hårde abort-lovgivning.

Det skriver The Guardian.

Sagen er et skrækeksempel på følgerne af lovgivningen, som ofte er blevet udsat for massiv kritik, idet abort i landet bliver sidestillet med manddrab.

20-årige Imelda Cortez blev i april 2017 fundet af sin mor, da hun havde voldsomme smerter og blødte voldsomt. På hospitalet fik lægen mistanke om, at hun havde fået foretaget en abort, og han kontaktede derfor politiet. Efterfølgende fandt politiet den nyfødte baby, som var i live og sund og rask, på et toilet.

Imelda Cortez selv har forklaret, at hun ikke vidste, hun var gravid, og selvom barnet altså overlevede, er hun blevet sigtet for drabsforsøg. Hun blev fængslet efter at have tilbragt en uge på hospitalet.

- Dette er den mest ekstreme, skandaløse uretfærdighed mod en kvinde, jeg nogensinde har set. Staten har gentagne gange overtrådt Imeldas rettigheder som offer. Hun er dybt påvirket, men hun er blevet nægtet adgang til en psykolog, siger Bertha María Deleón, der er en af kvindens forsvarsadvokater.

Fik trusler af stedfar
Mens Imelda Cortez var indlagt, mødte stedfaderen op og truede med at dræbe hende og hendes familie, hvis hun fortalte om misbruget. Truslerne blev overhørt af en anden patient, som fortalte det til en sygeplejerske, der siden kontaktede politiet.

I første omgang mente anklagerne, at hun selv fandt på misbruget for at retfærdiggøre sin forbrydelse, men dna-prøver har siden vist, at stedfaderen rent faktisk er far til barnet. Han er dog endnu ikke blevet tiltalt.

Retssagen mod Imelda Cortez starter mandag, og dommen ventes at falde inden for en uge, skriver The Guardian.

Sagen kommer i kølvandet på en stribe andre ulykkelige tilfælde, hvor fattige kvinder er blevet idømt fængsel på et skrøbeligt bevisgrundlag, efter de har mistet et barn.

Så sent som sidste år blev en 19-årig kvinde idømt 30 års fængsel for drabet på et barn, efter en voldtægtsmand havde gjort hende gravid.

19-årig voldtaget: Nu skal hun 30 år i fængsel