Blodig efterårsferie: Ti personer dræbt i trafikken

Det har efter alt at dømme været usædvanligt farligt at færdes på de danske veje i efterårsferien. På en enkelt uge mistede ti personer livet i syv forskellige ulykker

To personer mistede livet,da en spøgelsesbilist kørte syd på i det nordgående spor på motorvej E45 ved Støvring (Video: René Schütze)
Følg Krimi

Efterårsferien har været blodig på både små veje, landeveje og motorveje i Danmark. Ikke mindre end 10 personer er omkommet i syv forskellige ulykker, mens flere blev kvæstede. Ekstra Bladet har her forsøgt at danne et overblik over nogle af de mange trafikulykker.

Tre af de 10 dræbte omkom på en motorvejs-strækning på E45 syd for Aalborg sidste søndag. Den dag blev i det hele taget en fatal dag flere steder i landet.

Tidligt søndag morgen mistede den 45-årige familiefar Jesper Schlotfeldt Jensen på tragisk vis livet, da han kørte frontalt sammen en spøgelsesbilist. Bag rattet i den modkørende bil, sad 24-årige Kim Piyal Andersen, der også blev dræbt i det voldsomme sammenstød. Politiet ved endnu ikke, hvad der fik spøgelsesbilisten til at begive sig ud på motorvejen og køre mod trafikken.

På samme motorvej to kilometer længere mod syd mistede en 23-årig mand livet, da han af ukendte årsager mistede herredømmet over sin bil, som fløj ud på en mark. Politiet formoder, at ulykken skete natten til søndag, men ulykken blev først opdaget mandag, da medarbejdere fra Vejdirektoratet fandt den unge mands køretøj.

Forinden var seks unge mennesker i alderen 22-32 involveret i en voldsom ulykke på selvsamme motorvejsstrækning, da bilen skred ud i rabatten og efterfølgende væltede voldsomt rundt. De seks unge slap med kvæstelser og føreren af bilen blev efterfølgende sigtet for spirituskørsel.

Dødens motorvej: Her blev tre dræbt samme nat

På kortet herunder kan du få overblik over de mange trafikulykker i efterårsferien. Artiklen fortsætter under kortet.

Har vi glemt eller overset en væsentlig trafikulykke i artiklen? Send en sms til 1224 eller skriv til 1224@eb.dk.

Fem dræbte på en enkel dag
De uhyggelige og tragiske ulykker på E45-motorvejen viste sig kun at være starten på en noget blodig efterårsferie ramt af flere trafikulykker og dødsfald, end man normalt ser på de danske veje.

Senere på dagen søndag var to mænd i 30'erne involveret i en soloulykke på Bjerrevej i Hornsyld tæt på Horsens. Den ene blev dræbt på stedet, da han blev slynget ud igennem forruden på bilen og pådrog sig alvorlige kvæstelser, mens den anden er blevet erklæret uden for livsfare. De præcise omstændigheder omkring dødsulykken er endnu uklare.

Omkring klokken 17 søndag eftermiddag måtte redningsmandskab igen rykke ud til en tragisk dødsulykke. Denne gang var det i Nordsjælland, hvor en 52-årig mand fra Farum døde efter en voldsom soloulykke på Ravnsnæsvej. Den 52-årige mistede herredømmet efter over sin bil formentlig på grund af høj fart.

I alt mistede fem personer altså livet i trafikken sidste søndag. Antallet af trafikdræbte i efterårsferien er ifølge Jesper Sølund, dokumentationschef i Rådet for Sikker Trafik, højere, end man har set i de andre måneder i 2015.

- Vi er meget opmærksomme på, at det har været en hel del flere ulykker, end vi har været vant til. Henover en enkel weekend var der flere dræbte, hvor vi ofte har flere dage imellem enkelte trafikdræbte. Så det har været voldsomt, siger Jesper Sølund til Ekstra Bladet.

Vildt solouheld: Bil flyver ind i træ

Dræbt af traktor og lastbil
Og de tragiske trafikulykker begrænsede sig ikke til søndagen, men fortsatte ugen ud.

Tirsdag eftermiddag omkom en 77-årig kvinde i en trafikulykke i Roskilde. Omkring klokken 14.50 kom den ældre kvinde fra Roskilde kørende ad Industrivej, og da hun nåede til krydset ved Betonvej, fortsatte hun på trods af en ubetinget vigepligt og blev ramt af en anden bil. Politiet formoder, at kvinden har fået en hjerneblødning, før uheldet skete.

Onsdag morgen mistede to mænd på 44 og 45 år livet, da en traktor og en personbil kørte sammen ved Nakskov. Ulykken skete i krydset ved Langøvej og Bøgevej, da den kun 17-årige fører af traktoren skulle svinge til venstre. Bilen med de to passagerer brød umiddelbart efter ud i en voldsom brand, og det var ikke muligt at få de to personer ud af bilen.

I Brønshøj mistede endnu en person torsdag livet, da han blev ramt af en bakkende lastbil. Politiet ved endnu ikke, hvorfor personen befandt sig bag lastbilen. Få timer efter fandt en anden tragisk ulykke sted, da en 25-årig motorcyklist mistede livet i et sammenstød med en bil for enden af Vejlands Allé på Amager i København.

Kvinde får hjerneblødning og dør efter trafikulykke

Vidner i chok: En person dræbt i lastbilulykke ved skole

Ulykkerne skal undersøges
Foruden de ti tragiske dødsfald er flere i efterårsferien blevet hårdt kvæstet i trafikken. Fredag blev tre personer sendt på hospitalet efter et voldsomt sammenstød mellem en skraldebil og en personbil i Nykøbing Falster. Og lørdag pådrog en 18-årig kvinde sig voldsomme kvæstelser, efter hun kørte ind i et træ på Sydsjælland.

Ifølge dokumentationschef for Rådet for Sikker Trafik, Jesper Sølund, er det vigtigt at få analyseret efterårsferiens mange trafikulykker for at finde ud af, hvad der ligger bag.

- Styrken i dansk trafiksikkerhed er jo, at ulykkerne skal analyseres, for at man forstår, hvad der lægger bag. Og det har vi jo ikke gjort endnu. Man ved, at der kan komme en klump en gang imellem, men man kan ikke udlægge noget ud fra de her ulykker, før man mere præcis ved, hvad der ligger bag, siger han.

Han understreger samtidig, at udviklingen inden for dansk trafiksikkerhed kun er blevet bedre, og at 2015 stadig tegner til at blive et rigtig godt år på området.

- Generelt er udviklingen blevet bedre og bedre, og også i år ser det ud til at blive et rekordår. Også selvom der er sket den her opsamling i den her måned, siger han.

Kvinde får hjerneblødning og dør efter trafikulykke Motorcyklist dræbt i sammenstød

Har vi glemt eller overset en væsentlig trafikulykke i artiklen? Send en sms til 1224 eller skriv til 1224@eb.dk.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind