Annonce:
Annonce:

Boede med dræbt farmor: I dag fortsætter sagen

Kulminationen på flere års bitre skænderier endte formentlig i drab. Et 20-årige barnebarn er tiltalt i sagen

Det 20-årige barnebarn havde boet med farmoren siden 2011, hvor han flyttede til Danmark fra Polen med sin far. Men forholdet mellem farmor og barnebarn blev forværret, da faren døde i 2014. (Foto: Jakob Jørgensen)
Det 20-årige barnebarn havde boet med farmoren siden 2011, hvor han flyttede til Danmark fra Polen med sin far. Men forholdet mellem farmor og barnebarn blev forværret, da faren døde i 2014. (Foto: Jakob Jørgensen)
Annonce:
Følg Krimi

En 20-årig ung mand med polsk baggrund er ved retten på Frederiksberg tiltalt for drabet på sin egen farmor. I dag begynder sagens andet retsmøde imod den unge mand, som hævder at have handlet i selvforsvar. 

Den 73-årige farmor blev fundet dræbt om aftenen 5. marts i år, da Københavns Politi på opfordring fra et familiemedlem i Polen skaffede sig adgang til kvindens lejlighed i det Københavnske nordvest-kvarter.

På adressen fandt politiet også den afdøde kvindes dengang 19-årige barnebarn, som lå med lukkede øjne og med musik i ørerne i lejlighedens stue og tilsyneladende ikke havde hørt politiets låsesmed.

Dræbte sin farmor og boede med liget: Nu begynder retssagen

Annonce:

I soveværelset fandt patruljen den afdøde farmor, som var blevet dræbt med flere knivstik i hals og bryst. Den 73-årige kvinde blev fundet henslængt i sin seng med fødderne ud over kanten, som var hun kollapset af sine skader.

Hadefuldt forhold
Under sagens første retsmøde imod den nu 20-årige mand kom det frem, at forholdet mellem barnebarn og farmor var betændt og hadefuldt.

Tiltalt for at dræbe sin farmor: 'Hun kunne ikke lide mig'

Det unge barnebarn fortalte til anklager Jesper Holm om en turbulent hverdag, hvor voldelige skænderier og psykisk terror vejede tungt.

- Hun hadede mig, fordi jeg lignede min mor, forklarede barnebarnet.

- Hun skældte ud højt. Hun råbte, og jeg råbte. Jeg kunne slet ikke holde det ud nogle gange, forklarede den 20-årige, der kun taler gebrokkent dansk og derfor benytter sig af en polsk tolk under sagen.

Anklager: Ung mand dræbte farmor med kokke-kniv

Annonce:

Gennemgår obduktion
Anklager Jesper Holm vil under dagens retsmøde formentlig gennemgå de skader, der blev fundet på den 73-årige kvinde. I alt fandt retsmedicinerne 28 læsioner herunder ni dødelige knivstik i hals-regionen samt blå mærker, der kan være af ældre dato.

Også venner til det 20-årige barnebarn og naboer til den 73-årige kvinde skal afgive vidneforklaring i sagen.

Ifølge Jesper Holm har den unge mand boet med liget af sin farmor i flere dage efter drabet, men hvornår den 73-årige kvinde blev slået ihjel er uvist.

Til politiet har vidner og familiemedlemmer dog fortalt, at de sidst hørte fra kvinden 21. februar og altså 12 dage før, politiet fandt den dræbte farmor.

Ekstra Bladet følger sagen..

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: