Bødebil tjente to millioner på fem timer

Pengene ruller ind i statskassen, fordi bilisterne kører for stærkt, og bliver fanget af de 75 nye mobile fotofælder

Kom med ind i de nye fotobiler her. (Foto og redigering: Maria Haargaard)
Følg Krimi

På blot fem timer tjente en af politiets nye fotobiler mindst to millioner kr. hjem i bøder.

Det skete i går på Køge Bugt Motorvejen, hvor en ATK-bil (Automatisk Trafik Kontrol) fotograferede 978 bilister, der kørte for hurtigt på strækningen mellem afkørslerne Solrød Syd og Ølby/Køge Nord i sydlig retning.

Her er hastigheden sat ned til 80 km/t på grund af et omfattende vejarbejde, og mellem klokken 7.18 i går morges og klokken 12.36 kørte de 978 bilister over 80 km/t.

Det koster en bøde på mindst 2000 kroner til hver bilist.

Så ATK-bilen tjente på de fem timer mindst 1.956.000 kr. hjem til den slukne statskasse.

Bøder fordobles ved vejarbejde
Regeringen har på finansloven budgetteret med ekstra indtægter fra de 75 nye ATK-biler på 600 millioner kr. om året, og pengene ruller altså allerede ind. De 75 nye ATK-biler blev sat i drift 1. februar.

Den normale bøde for at køre op til 20 procent for hurtigt er 1000 kr., men bøden fordobles, når det sker ved et vejarbejde.

- Vejarbejderne er udsatte, fordi de arbejder så tæt på trafikken. Derfor har Folketinget vedtaget, at bøderne fordobles, når der køres for hurtigt ved et vejarbejde. Vi har tidligere holdt mange fart-kontroller på den strækning, også med almindeligt laserudstyr, siger Martin Bjerregaard, Midt- og Vestsjællands politi.

Bilist kørte 117 km/t
Den alvorligste overtrædelse var en bilist som kørte 117 km/t på strækningen. Han kan nu se frem til en bøde på 4000 kr. og en betinget frakendelse af kørekortet, fordi overtrædelse var på mere end 40 procent ved et vejarbejde. Han skal også op til en ny teori- og køreprøve med de omkostninger, som det fører med sin.

TV: Her er politiets nye fotobiler

Kom med ind i de nye fotobiler her. (Foto og redigering: Maria Haargaard)

Martin Bjerregaard peger på, at der passerede cirka 14.000 bilister på strækningen i måle-perioden og at langt de fleste, 93 procent, overholdt fartgrænsen på 80 km/t. Bøderegnen faldt til cirka syv procent af bilisterne på motorvejen.

Alvorlige ulykker
I forgårs skete flere alvorlige trafikulykker på Køge Bugt Motorvejen, hvor et svensk ægtepar blev livsfarligt kvæstet mod en betonsøjle, og en 24-årig kvinde blev dræbt, da hendes bil blev mast mellem to lastbiler. Men fartmålingen i går blev ikke sat i værk på grund af ulykkerne.

TV: Tusindvis af bilister går i krig mod øget fartkontrol

- Det bliver ikke sidste gang, vi sætter en ATK-bil på den strækning eller andre steder. Vi skal sikre, at vejarbejderne har ordentlige arbejdsforhold, siger Martin Bjerregaard.

Midt- og Vestsjællands politi råder over ni ATK-biler.

De nye ATK-biler kan måle bilisternes hastighed i tre vognbaner samtidigt.

Og igen i dag er ATK-bilerne i sving. Her er et par tweets fra to af politikredsene.

Politiet har tidligere også fanget mange fartsyndere nær Langebro i København

 

I dag kommer de: 75 nye ATK-biler

Er du blevet 'blitzet' af en ATK-bil, og vil du gerne dele billedet med os? Så send det til 1224@eb.dk eller på sms 1224 (koster alm. takst)

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind