Annonce:
Annonce:

Børnecenter Tullebølle på Langeland lukker: Mistanke om seksuelt misbrug af drenge

Ud over problemer på centret er der begrundet mistanke om seksuelt misbrug af drenge på Børnecenter Tullebølle

Foto: polfoto/RUNE AARESTRUP PEDERSEN
Foto: polfoto/RUNE AARESTRUP PEDERSEN
Annonce:
Følg Krimi

Børnecenter Tullebølle på Langeland bliver lukket inden ugens udgang. Det oplyser Langeland Kommune og Udlændingestyrelsen.

Centret er opholdssted for uledsagede flygtningebørn, hovedsageligt drenge.

Lukningen sker efter lang tids problemer. Onsdag kommer det også frem, at der er mistanke om, at ansatte har misbrugt to mindreårige drenge.

- Der har, som alle ved, været en periode hen over sommeren med en række alvorlige hændelser og en udtalt kritik af forholdene på børnecentret.

- Og vi har nu tilmed også en begrundet mistanke om to sager, hvor medarbejdere har begået seksuelle krænkelser af nogle af drengene, siger Sisi Eibye, asyldirektør i Langeland Kommune, i en pressemeddelelse.

Annonce:

Ifølge udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er der tale om en mistanke mod to kvindelige medarbejdere, der i deres fritid har haft seksuel kontakt med nogle af de mandlige beboere.

Oplysningerne kom frem i en orientering fra Langeland Kommune.

- Fredag den 21. oktober 2016 modtog Udlændingestyrelsen endvidere en orientering fra Langeland Kommune vedrørende mistanke om to sager om seksuel krænkelse af beboere begået af to tidligere ansatte, som er politianmeldt, skriver Udlændingestyrelsen i en pressemeddelelse.

Problemerne på centret, ud over de nu mulige seksuelle krænkelser, har blandt andet handlet om slåskampe mellem beboerne. Desuden er fem beboere sigtet i sager om seksuelle krænkelser og overgreb.

- På baggrund af sommerens episoder valgte den øverste ledelse at gennemføre en intern undersøgelse. Undersøgelsens konklusioner har givet anledning til, at den øverste ledelse i samarbejde med medarbejderne har sat initiativer i gang for at vende udviklingen og kulturen på børnecentret.

- Men vi må nu konstatere, at den nødvendige kulturforandring vil tage for lang tid at gennemføre, set i forhold til hensynet til både medarbejderne og vores ansvar for drengene på centret, skriver Sisi Eibye i meddelelsen.

Børnecenter Tullebølle huser omkring 40 drenge. De vil nu blive flyttet til andre centre.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: