Børnefødselsdag kørte af sporet: Mor sigtet for angreb på pædagoger

Nordsjællands Politi har været tilkaldt til Gilbjerg Børnehave i Gilleleje, hvor temperamentet kort forinden var kommet højt op under afvikling af en børnefødselsdag i et fælleshus i nærheden

Årsagen skulle have rod i kulturelle misforståelser, oplyser Netavisen Gribskov (Video: Local Eyes)

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Se mere video på localeyes.dk

En børnefødselsdag er fredag gået helt galt for børnehaven Gilbjerg Børnehuse i Gilleleje, så politiet måtte tilkaldes.

Det oplyser børnehavens leder Ida Maria Høgild til Netavisen Gribskov.

Fødselsdagsfesten blev holdt i et fælleshus i nærheden, hvor nogle af børnene fra børnehaven - og også deres pædagoger - deltog i børnehavens åbningstid.

Nordsjællands Politi bekræfter over for Ekstra Bladet, at man har været på besøg i børnehaven efter at have modtaget en anmeldelse.

- Vi har været derude, ja. Men jeg ved ikke mere end det lige nu, da betjentene stadig er på opgave derude, siger vagtchef Jan Hedager til Ekstra Bladet.

Kulturelle misforståelser
Ida Maria Høgild fortæller til Netavisen Gribskov, at hun aldrig har været ude for noget lignende. Der skulle efter hendes opfattelse være sket det, at nogle forældre havde sat sig voldsomt imod børnehavens opfattelse af, hvordan børnefødselsdagen skulle afvikles.

Årsagen skulle have rod i kulturelle misforståelser, oplyser Netavisen Gribskov.

- Nogle børn havde været til fødselsdag, og dem der holdt fødselsdagen mente, at det skulle ske på en anden måde, end hvad pædagogerne lige var parat til at lade ske, siger Ida Maria Høgild til Netavisen Gribskov.

- Vi har en politik om, at personalet ikke efterlader børn alene.

Børnehavens leder fortæller, at temperamenterne begyndte at blusse op hos forældrene, da de ikke fik deres vilje.

- De ansatte stod i vejen for et voldsomt temperament. De har været udsat for vold. Så er den ikke længere, siger Ida Maria Bøgild videre.

Telefonvagt til forældre
Til Ekstra Bladet fortæller Ida Maria Høgild, at børnene skulle efter lederens opfattelse være blevet skærmet fra oplevelsen.

- Men det er meget alvorligt set med mine øjne som leder, siger Ida Maria Høgild videre.

Børnehavens ledelse har orienteret om episoden på intranettet, og der er også sat en telefonvagt i gang, så forældre eller kolleger kan kontakte børnehaven ved behov i løbet af weekenden.

Vagtchef Jan Hedager fortæller, at der ikke er nogen anholdte efter epsioden. Han er imidlertid på stående fod usikker på, om betjentene har valgt at sigte nogen.

Ekstra Bladet har været i dialog med formand for udvalget Børn og Familie, Sissel Krøll Willemoes (lokalliste). Hun fortæller, at også hun er blevet orienteret af administrationen om, at en episode har fundet sted.

- Nu foregår der en politimæssig efterforskning, og derfor har jeg ikke yderligere kommentarer, siger udvalgsformanden til Ekstra Bladet.

Mor sigtet
Politiet oplyser klokken 18.30 til Ekstra Bladet, at der er oprettet to voldssager. Det er altså to ansatte, som ifølge politiet er blevet udsat for vold.

- Jeg ved endnu ikke, om der er flere end en sigtet. Mit indtryk er på stående fod, at der er tale om en forælder, som er sigtet for begge forhold. Det skulle være en kvinde i forhold til, hvad jeg har hørt, siger vagtchef Jan Hedager.

Vagtchefen kan endnu ikke mere præcist fortælle, hvad konflikten mellem personalet og forældrene handlede om.

Hedager fortæller, at betjentene skal have afhørt de forurettede og også flere andre. Derfor forventes det først, at vagtchefen har det fulde overblik sidst på aftenen.

Det har ikke været nødvendigt at tilkalde ambulance.

Opdateres...