Børnehave i flammer efter anmeldelse for krænkelser

Brandvæsnet bekæmper brand i daginstitution i Høje Taastrup Kommune, hvor praktikant netop er blevet meldt til politiet for krænkelser mod børn

En kraftig brand hærgede natten til onsdag den integrerede institution Taastruphøj i Høje Taastrup Kommune.

Det er den samme institution, hvor en kun 14-årig skolepraktikant er blevet meldt til politiet for at have krænket fem små piger med 'kys og beføling'.

- Ja, det er den samme institution, der brænder. Det kan jeg bekræfte, siger vagtchef ved Københavns Vestegns Politi, Thomas Mejborn, til Ekstra Bladet.

Større brand
Politiet modtog anmeldelsen om brand i institutionen klokken 23.57. Timer senere forsøgte brandvæsnet fortsat at slukke den overtændte bygning.

- Det er en større brand, og den er stadig i gang. Det er en kraftig brand, som brandvæsnet lige nu arbejder på at slukke, siger vagtchef Thomas Mejborn ved 02-tiden.

- Hvad er årsagen til branden?

- Det ved vi ikke endnu. Vi lader brandvæsnet gøre sit arbejde, hvorefter vi spærrer området af som gerningssted. Og så får vi nogle efterforskere til at se på det, når det er blevet lyst, forklarer han.

- Hvordan vil den aktuelle sag om krænkelser i institutionen påvirke efterforskningen?

- Man kan sige, at det er noget, som vi noterer os. Men vi undersøger og efterforsker bredt, siger vagtchef Thomas Mejborn til Ekstra Bladet.

Klokken 6.30 oplyser vagtchef Thomas Mejborn, at børnehaven næsten er brændt ned til grunden.

- Der er ikke meget tilbage. Vi kan ikke sige endnu, hvad der er årsag til branden. Vi har endnu ikke været på gerningsstedet, lyder det fra Thomas Mejborn.

Han fortæller, at brandvæsnet stadig er i gang med det sidste slukningsarbejde på stedet.

- Har I nogle anholdte?

- Nej, det er for tidligt at sige om branden er påsat. Vi går først senere på dagen ind på gerningsstedet for at lave vores undersøgelser, siger han.

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer
 

Han tilføjer, at branden er begrænset til daginstitutionen.

- Institutionen ligger lidt for sig selv, og branden har ikke bredt sig til andre bygninger, siger vagtchefen.

Bortvist og anmeldt
Sagen om den 14-årige praktikant begyndte at rulle i sidste uge, da et barn fortalte sine forældre om sine oplevelser i institutionen, skriver TV2, der var først med omtale af sagen.

Institutionens ledelse konfronterede dagen efter den 14-årige dreng med anklagerne om 'grænseoverskridende' opførsel, som han ifølge kommunen indrømmede.

Drengen blev omgående bortvist fra institutionen og politianmeldt. Alle forældre fra institutionen blev fredag orienteret om sagen.

Sagen er overgivet til de sociale myndigheder, da drengen er under den kriminelle lavalder. Han var i børnehaven i et praktikforløb for skoletrætte unge, og efter planen skulle han have været der i et halvt år.

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer