Børnehave udsat for brandattentat: Nu efterlyses denne mand

Politiet offentliggør billeder af mand de mener kan have forbindelse til flere brande i børnehave

Video: Midt- og Vestjyllands Politi

Børnehaven Kronens Mark i Thisted har siden søndag været afspærret af politiet på grund af en brand, der opstod tidligt søndag morgen.

Og nu mener politiet, at de måske kan have fundet overvågningsbilleder af manden, der står bag.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet oplyser, at en mand på videoovervågningen bliver set gå rundt på børnehavens område med en lommelygte, hvor det ser ud som om, han leder efter noget.

Naboer har fortalt, at de klokken 04.53 vågnede ved et høj brag, og ifølge politiet passer det med, at der på overvågningen kunne ses et lysglimt, som de formoder stammer fra en mindre eksplosion i området.

Omkring klokken 7 samme morgen blev en træhytte ved børnehaven udsat for brandspåsættelse.

Også udsat for andet attentat
Politiet vil nu gerne have kontakt til manden, der kan ses på overvågningen, da de mener, han enten kan have set noget, eller at han er gerningsmand.

- Gennem et par timer før branden brød ud, går manden rundt med en lommelygte på børnehavens område. Det ser ud som om han leder efter noget – vi ved ikke hvad. Der er typisk ikke ret mange mennesker, der går sådan rundt midt søndag nat, og sammenholdt med de informationer, vi i øvrigt har i sagen, sætter vi hans adfærd i forbindelse med branden, siger politikommissær Jørgen Jensen fra lokalpolitiet i Thisted.

Manden beskrives som almindelig af bygning. Han var iført en jakke med refleks ved albuerne, bukser med refleks på bagsiden af begge knæ samt en hue. Han trækker eller halter muligvis på det ene ben. Politiet formoder, han er bosat i lokalområdet.

Kronens Mark var 9. januar også udsat for hærværk i den nu nedbrændte træhytte. Her fik en person en mindre gasflaske til at eksplodere. Politiet har på videoovervågningen fra den episode også set en person, som skønnes til at være den samme som ved den seneste brand.

Oplysninger i sagen kan gives til politiet på tlf. 114. Oplys gerne journalnr. 4100-83980-00025-18 ved henvendelser.