Børnelokker krænker børn via pc-spil

I Kolding er flere drenge blevet udsat for børnelokkerens angreb

Koldings største skole er blevet hjemsøgt af en digital børnelokker. Foto: Privat
Koldings største skole er blevet hjemsøgt af en digital børnelokker. Foto: Privat
Følg Krimi

En børnelokker har via computerspillet CS GO haft held til at krænke flere drenge på Lyshøjskolen i Kolding. Det bekræfter Sydøstjyllands Politi, som har modtaget en anmeldelse om overgrebene.

- Jeg kender ikke sagen personligt, men sager af den karakter overgives med det samme til  NKC - den centrale enhed under Rigspolitiet, som efterforsker it-kriminalitet med seksuelle over- og undertoner, forklarer politikommissær John Skjødt, Sydøstjyllands Politi.

Politikommissæren ved på stående fod ikke, hvor langt man er med efterforskningen i NKC.

Lærer bortvist: Sendte krænkende billeder til elev i 8. klasse

Ifølge JyskeVestkysten begyndte sagen med, at en større antal forældre kontaktede skolen og fortalte enslydende historier om en mand, som gjorde sig gode venner med deres drenge ved hjælp af gaver,  mod at de så sendte fotos af sig selv i intime situationer til ham.

Det har fået ledelsen af  Lyshøjsskolen i Kolding til at rundsende hundredvis af breve til forældre med advarsler om den særdeles krænkende mand, som lokker deres sønner med ting til deres computerspil mod at få grænseoverskridende billeder.

Træner sigtet: Sendte nøgenbilleder til mindst 25 børn

'Via spillet opbyggede manden et bånd til eleverne og betalte spil og de såkaldte skins, der for eksempel kan være særlige farver eller overflader på de våben, man bruger i spillet, for drengene.

Herefter opkrævede han betaling for sine gaver til de unge i form af optagelser, som drengene skulle lave af dem selv. I starten kunne det være uskyldige optagelser som for eksempel en optagelse af en dreng, der hopper på et ben. Men senere krævede han, at drengene skulle sende ham ganske grænseoverskridende og intime optagelser, og det har flere drenge gjort,' skriver Jyske.

19-årig dømt: Forsøgte at få intim-fotos af 11-årige piger

Og afdelingsleder Lisbeth Askjær-Hansen, som ikke ønsker at uddybe, hvilken type billeder drengene har sendt til den digitale børnelokker, bekræfter i avisen, at advarslen er sendt ud til forældre med drenge i femte klasse og op efter.

Ekstra Bladet har forsøgt at komme i kontakt med Lisbeth Askjær-Hansen, men det har ikke været muligt.

Skulle nogen ligge inde med viden om den digitale krænker eller kende yderligere ofre for hans adfærd, kan man kontakte politiet via: www.politi.dk og videre til siden It-relaterede seksualforbrydelser, hvor man kan anmelde det.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+