Børnelokker løs ved prins Felix' skole

En mand har prøvet at lokke flere børn med sig med løfte om slik og Tivoli-billetter

Flere elever fra privatskolen Krebs' Skole er blevet antastet af en børnelokker. (Polfoto)
Flere elever fra privatskolen Krebs' Skole er blevet antastet af en børnelokker. (Polfoto)
Følg Krimi

Ved du noget? Skriv til os på 1224@eb.dk ellers SMS til 1224 (Koster alm. SMS-takst)

Forældrene på den fornemme privatskole Krebs' Skole i København, hvor blandt andet prins Felix modtager sin daglige undervisning, har siden fredag i sidste uge haft grund til at gå rundt med stor bekymring for deres børn.

Der modtog de nemlig et brev fra skolen om, at en børnelokker er løs i Østre Anlæg. Et anlæg, hvor skolens elever blandt andet bruger til deres 'bevægelsestimer' og mange andre aktiviteter.

Episoden skete, mens elever på 2. klassetrin trænede til 'Krebseløbet', som er en årlig motionsdag. Her antastede en mand et par af eleverne og lokkede dem blandt andet med slik, gaver og billetter til Tivoli. Han tog også fat i et par af eleverne, der dog fik vristet sig fri.

Ledelsen advarer derfor om, at børnene ikke må færdes alene i parken, og at forældre skal være ekstra opmærksomme, da Østre Anlæg for mange elevers vedkommende er en del af skolevejen.

- Det er rigtigt, at vi har sendt et brev ud til forældrene, hvor vi orienterer om, at episoden har fundet sted. Vi bruger anlægget rigtig meget og har naturligvis sat et beredskab ind nu, som jeg ikke vil forklare nærmere. Vi har naturligvis også indgivet en anmeldelse til politiet. Mere har jeg sådan set ikke at sige, oplyser skolebestyrer på Krebs' Skole Mikael Fink-Jensen til Ekstra Bladet.

Har et signalement
Hos Københavns Politi tager de sagen meget alvorligt.

- Vi har sat en efterforsker på sagen og er gået i gang med at tale med de implicerede personer dernedefra. Fra skolen har vi fået et udmærket signalement af gerningsmanden, så vi har givet oplysningerne videre til vores analyseafdeling, så de kan se, om der er nogle i systemet, der matcher og om noget lignende er sket i området, siger efterforsker på Station Bellahøj Mads Helios og fortsætter:

- Der er formentlig også noget videoovervågning i området, som kan lede os videre.

Politiet vil endnu ikke gå offentligt ud med et signalement af gerningsmanden.

Andre skoler i området, som også bruger Østre Anlæg er også blevet advaret om børnelokkeren. Blandt andet Nyboder Skole, der ligger i nærheden.

- Vi har fået en melding fra anden hånd om, at der tilsyneladende skulle rende en person rundt i anlægget, der har antastet nogle børn, men at der ikke er sket noget. Børnene er reageret fint på det og er gået væk.

- Vi benytter Østre Anlæg ret meget i forbindelse med undervisningen, og derfor har jeg selvfølgelig også orienteret vores lærere om, at de skal være ekstra opmærksomme, når vi befinder os der, lyder det fra skoleleder på Nyboder Skole, Anders Mikkelsen.

Både Kronprins Frederik og Prins Joachim har gået på Krebs' Skole, og Prins Nikolai gik der, indtil han sidste år startede på Herlufsholm Kostskole. Prins Felix går på nuværende tidspunkt i syvende klasse på skolen.

Ved du noget? Skriv til os på 1224@eb.dk ellers SMS til 1224 (Koster alm. SMS-takst)

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers