Bogholder stjal syv mio. kr.: Tre år bag tremmer

En 55-årig kvinde fra Frederikshavn erkendte, at hun brugte pengene på rejser og luksusvarer

Bogholderen hævede bl.a. penge fra virksomhedernes dankort til sit eget store privatforbug. (Modelfoto: Mik Eskestad/Polfoto)
Bogholderen hævede bl.a. penge fra virksomhedernes dankort til sit eget store privatforbug. (Modelfoto: Mik Eskestad/Polfoto)

En 55-årig bogholder fra Frederikshavn er torsdag ved retten i Hjørring blevet idømt tre års ubetinget fængsel for groft underslæb mod to nordjyske virksomheder.

Kvinden var tiltalt for i alt 10 forhold begået mod virksomheden Finelco A/S i Tårs, der bl.a. laver trådhegn, og Ingstrup Mejeri ved Løkken.

I alt har kvinden stjålet 7.202.889,29 kr. over en periode fra den 3. maj 2007 til den 28. august sidste år. Pengene blev brugt på luksusvarer og rejser med familien.

- Jeg ved ikke hvorfor jeg gjorde det. Min mand og jeg har en god økonomi, pengene er bare blevet brugt til forbrug - tøj og sko, dyre møbler og rejser, forklarede den 55-årige spinkle kvinde med rystende stemme ifølge nordjyske.dk.

Krimi Anklage: Bogholder stjal syv mio. kr. af kassen

Begge steder har hun i sin egenskab af freelance-bogholder bogført fiktive varekøb og overført penge til egne konti eller hævet penge på virksomhedernes dankort.

Hun understregede, at hendes mand intet kendte til de mange penge, der løb ind på deres fælles konto.

Sagen blev opdaget sidste sommer i forbindelse med et ejerskifte i Finelco A/S.

Sagen blev meldt til politiet, og så dukkede det ene større beløb op efter det andet.

Den 55-årige kvinde forklarede i retten, at hun nu er i behandling for at komme videre med sit liv.

Hun blev også frakendt retten til at arbejde som bogholder i fem år.

Ud over fængselsstraffen blev kvinden dømt til at betale fuld erstatning på 5,2 millioner til Finelco og knap 1,8 millioner til Ingstrup Mejeri. Hun udbad sig betænkningstid med hensyn til en eventuel anke til landsretten.