Bokse-Brian efter dom til søn: Jeg giver ham en skideballe

Ifølge Brian Nielsen kommer der til at falde brænde ned, når han om et par uger kommer hjem til Danmark

Se Ekstra Bladets interview med Steffen Nielsen her (Video: Per Rasmussen)

Det var Super-Brian Nielsens 21-årige datter Camilla, som fredag klokken 16 kontaktede sin far og gav ham meldingen om, at Brian Nielsens søn og Camillas storebror, den 30-årige Steffen Nielsen, Korsør, netop har fået en ny tilføjelse til sit i forvejen belastede generalieblad hos politiet.

Hun kunne med et opkald til Brian Nielsen i Spanien orientere sin far om, at Steffen Nielsen fik fire måneders ubetinget fængsel ved Retten i Næstved for tilbage i december at have været en del af et tæskehold, som troppede op hos en ung mand med det formål at opkræve og true ham til at betale en gammel gæld på 10.000 kroner, som Steffen Nielsen hævdede, at manden skyldte ham.

Da Ekstra Bladet kort tid efter fik fat på Brian Nielsen, var han fattet.

- I min verden er det helt væk. Jeg tror, de er efter ham, fordi han er min søn. Det er jeg lidt ked af. Men han må bare lære, at han bliver nødt til at opføre sig pænere end alle andre, siger Brian Nielsen til Ekstra Bladet.

Steffen Nielsen har arvet sine store overarme fra sin far, men hvor faren især har brugt sine kræfter på kanvassen, så har sønnen tilsyneladende haft sværere ved at holde næverne i ro uden for ringen. (Arkivfoto: Per Rasmussen/Polfoto) Krimi Bokse-Brians søn tiltalt for afpresning: Her er dommen

Løsladt efter dom
Camilla kunne også fortælle sin far, at Steffen Nielsen efter dommen var blevet løsladt af dommeren. Han har siddet varetægtsfængslet i sagen siden 8. februar. Og med en dom på fire måneders fængsel har han altså allerede afsonet så meget af sin straf, at det ikke krævede meget argumentation i retten at få dommeren til at løslade ham, så han eventuelt senere kan afsone de få uger, der er tilbage af hans straf.

Ud over dommen for afpresning og trusler blev Steffen Nielsen også dømt for to gange at have kørt bil med spor efter hashrygning i sit blod, som lå over de grænseværdier, der er acceptable.

Brian Nielsen har for tiden travlt i Spanien med at drive sin selskab, som blandt andet sælger golfrejser, og her er sæsonen allerede i gang. Men han skal til Danmark 22. april forud for sit og Palles boksestævne på Frederiksberg weekenden efter. Og så bliver der også tid til et besøg i Korsør hos Steffen Nielsen.

Steffen Nielsen har arvet sine store overarme fra sin far, men hvor faren især har brugt sine kræfter på kanvassen, så har sønnen tilsyneladende haft sværere ved at holde næverne i ro uden for ringen. (Arkivfoto: Per Rasmussen/Polfoto) Krimi Super-Brians søn tiltalt for afpresning og trusler: Det er synd for min gamle far

Er Steffen ikke ved at være for gammel til, at det giver mening som far at give ham en skideballe?

- Det kan man jo se, at han ikke er, siger Brian Nielsen og understreger, at han ikke kender tilstrækkeligt til den netop afviklede retssag til, at han kan sige, hvad der er op og ned.

Brian Nielsen kalder sin søn Steffen Nielsen en 'sød og kærlig dreng'. (Foto: Per Rasmussen)
Brian Nielsen kalder sin søn Steffen Nielsen en 'sød og kærlig dreng'. (Foto: Per Rasmussen)
 

Flere domme på samvittigheden
Men over de seneste otte år har Steffen Nielsen fået adskillige domme for både vold og trusler rundt omkring på Sjælland. I 2012 blev han idømt 21 måneders fængsel for vold mod tre personer. Herunder mod en mand, som Steffen Nielsen skulle være kommet op at toppes med efter en våd bytur i Holbæk. Retten fandt det blandt andet bevist, at Steffen Nielsen kastede manden ud fra en gangbro.

Året forinden blev han idømt 10 måneders fængsel for et overfald mod et kærestepar i Slagelse. Her slog han en kvinde til plukfisk, så hun mistede bevidstheden. Da kvindens kæreste kom hende til undsætning, fik han ifølge dommen dengang den samme tur.

Steffen Nielsen, Bokse-Brians 24-årige søn, er fængslet for at banke løs på et kærestepar i Slagelse. (Arkivfoto: Per Rasmussen) Krimi Politiet sigter Bokse-Brians søn for grov vold

Tilbage i 2007 blev Steffen Nielsen idømt tre måneders fængsel for en tredje voldssag.

Brian Nielsen har tidligere til Ekstra Bladet fortalt, at han ikke har været der nok for sin søn, mens Steffen Nielsen var ung. Brian Nielsen var på toppen af sin karriere, da Steffen Nielsen blev teenager, og han blev skilt fra Pia, Camilla og Steffen Nielsens mor, i 1999 umiddelbart før, han begyndte at forberede sig fremt til sin kamp mod Iron-Mike Tyson i 2001.

Og Brian Nielsen flyttede fra Danmark til Spanien i netop 2001.

Steffen Nielsen har valgt at anke dommen på stedet i Retten i Næstved. Han har nægtet sig skyldig gennem hele sagens forløb.

Hør Ekstra Bladets journalist Ulrik Bachmann fortælle mere om sagen her