Bolig-bandit konfronteret på privaten: Så grov er han

Bolig-banditter hærger landet. Se tv-konfrontationen med en af de værste.

Hans metode er kynisk, kriminel og næsten umulig at gardere sig mod.

Sådan lyder karakteristikken af den 27-årige københavnske kokkeelev KA, som indtil forleden levede højt på groft at udnytte unges paniske bolignød.

Men da Ekstra Bladet forleden gik ind i sagen, satte politiet omsider en stopper for hans fupnummer, der har ruineret talrige unge.

Sigtet for bedrageri

– Vi har netop afhørt ham og sigtet ham for bedrageri. Der er kommet syv-otte anmeldelser mod ham, siger politikommissær Peter Reisz, Københavns Politi, som karakteriserer KA’s kriminelle boligfupnummer som et ’større sagskompleks’.

Siden juni har KA på en række danske boligsites – eksempelvis Boligportal.dk – påstået, at han flytter til udlandet i mindst et år og derfor fremlejer sin kollegiebolig på Amagerkollegiet for 6000 kroner om måneden.

Ekstra Bladet har talt med fire af hans ofre, eksempelvis kæresteparret Ina Haugaard og Nicolai Jensen, som gladelig overførte 18.000 kroner – tre måneders depositum – for at leje den 40 kvadratmeter store studiebolig.

For den veltalende KA, som fortsat bor i lejligheden med sin jævnaldrende kæreste og hendes lille datter, virker en smule nervøs, men troværdig, når han mødes med de håbefulde unge, fortæller de samstemmende.

Han fremviser lejligheden, parterne underskriver en standard-lejekontrakt, og KA modtager depositum og ofte også forudbetalt husleje på sin bankkonto. Intet tyder på, at det er svindel.

Han fortæller om det forestående udlandseventyr, men få dage inden folk skal skal flytte ind, trækker KA medlidenhedskortet og påstår, at ’hans’ datter er blevet alvorligt syg, så de alligevel ikke kan flytte til Australien, hvor han påstod, han skulle arbejde som kok.

Stjal pengene

– Vil du forsøge at få mig, min kæreste og min treårige datter, der lige er blevet syg, smidt på gaden, spurgte han eksempelvis Ina Haugaard i en telefonsamtale, hvor hun insisterede på at flytte ind. Hun optog samtalen, som Ekstra Bladet har hørt.

Hun måtte opgive at flytte ind, og KA beholdt pengene trods løfter om, at han nok skulle overføre dem.

Se i tv-klippet over artiklen, hvordan han benægter, da Ekstra Bladet konfronterer ham.

Læs alt om boligsvindleren KA og om andre danske boligsvindlere i det store tema K.A. afviste ethvert kendskab til fup-sagerne, da Ekstra Bladet dukkede op. Men han svarede, at Ina ’selvfølgelig’ ville få sit tilgodehavende. Foto: Kenneth Meyer. Forbrug Boligbanditterne: Så usle er deres metoder

Læs i temaet:

  • Alt om KA og hans metoder
  • Svindlernes  mest usle og udspekulerede metoder
  • Stor guide til studerende og andre - sådan undgår I boligsvindlerne
  • Ina og Nicolai mistede 18.000 kr. til svindler
  • KA: Min datter er alvorligt syg