Annonce:
Annonce:

Bombe dræbte mindst 16 i Pakistan

Selvmorder kørte motorcykel med sprængstoffer ind i menneskemængde foran kontor i byen Mardan

Annonce:
Følg Krimi

En bombeeksplosion ved et regeringskontor i det nordvestlige Pakistan har kostet mindst 16 mennesker livet, oplyser politiet i byen Mardan til Reuters.

- Mindst 16 blev dræbt og mindst 34 er blevet såret, siger talsmænd for de lokale myndigheder.

Angrebet skete ved en filial af Det nationale Databasetilsyn, Nadra, som udsteder ID-kort for offentligt ansatte i Mardan, der ligger i provinsen Khyber Pakhtunkhwa.

- En selvmordsbomber udløste sprængstoffer på en motorcykel ved Nadra-kontoret, hvor der var lange køer uden for, siger politimanden Naeem Khan.

Det står ikke umiddelbart klart, hvem der står bag bombeanslaget. Taliban i Pakistan, der kæmper mod staten, har i de seneste år stået bag et stort antal bombeangreb.

Pakistans premierminister svor tidligere i denne måned hævn over Taliban på årsdagen for skolemassakren på Army Public School i Peshawar. Her dræbte medlemmer af den militante, islamistiske bevægelse 132 elever og ni ansatte den 16. december sidste år.

- Mine børn, jeg lover jer, at jeg vil hævne hver eneste dråbe af jeres blod, sagde premierminister Nawaz Sharif under en mindeceremoni på skolen, hvor omkring 2500 mennesker deltog.

Ni medlemmer af gruppen Toheedwal Jihad Group (TWG), der er en del af Taliban i Pakistan, angreb skolen Army Public School, der drives af den pakistanske hær.

De bevæbnede mænd bevægede sig fra klasseværelse til klasseværelse og skød og dræbte børn helt ned til otte års-alderen. Massakren varede otte timer, før samtlige ni angrebsmænd var blevet dræbt.

Taliban har sagt, at det var gengældelse for hærens offensiv mod ekstremister i klanområderne i det nordvestlige Pakistan.

/ritzau/Reuters

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: