Bombe med søm sprængt mod værtshus

Politiet kender ikke motivet til mindre attentat på Vesterbro i København

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Værtshuset Café Grotten på Sønder Boulevard 37 i København er blevet udsat for en mindre sprængning, der ved middagstid lavede et hul i døren til værtshuset.

Der opholdt sig cirka fire personer på Café Grotten, som fik et chok, men ingen kom til skade.

Politiet mener, der er brugt et stort kanonslag eller lignende, som sprængte et hul på cirka 15 gange 10 centimeter i døren.

Søm klistret på 'bomben'
- Der er brugt gaffatape til at tape kanonslaget på døren, og der har tilsyneladende været anbragt søm, men ikke mange, på gaffatapen, siger central efterforskningsleder Dan Aakerhjelm.

Ingen har set gerningsmanden og politiet har ingen idé om motivet til sprængningen, som især på grund af sømmene ikke var helt ufarlig.

Politiets teknikere arbejder lige nu på gerningsstedet for at sikre spor efter 'bomben'. Ekstra Bladets reporter på stedet fortæller, at der er fundet fragmenter på gaden op til 50 meter væk.

Den nærmeste gæst sad cirka tre meter fra døren, da sprængningen skete, fortæller tjener Jan fra Café Grotten.

- Vi var fire-fem herinde. Det er klart, at vi fik et chok. Det er ikke sjovt. Men heldigvis kom ingen til skade. Der lød et meget højt brag, men der var ikke noget lysglimt. Der var viklet søm om kanonslaget, fortæller tjeneren.

- Lige nu har vi besøg af politiet, siger tjeneren, der ikke har noget bud på motivet til sprængningen. Ingen har gæsterne bemærkede nogen personer inden braget.

- Der må have været lunte på, siger tjeneren.

1 af 3 Café Grotten blev udsat for en sprængning mod hoveddøren. Ingen kom til skade. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 3 Politiet står uden motiv eller gerningsmand til sprængningen. (Foto: Kenneth Meyer)
3 af 3 Der var klistret søm på kanonslaget, der blev sprængt mod døren. Politiet har fundet fragmenter op til 50 meter væk. (Foto: Kenneth Meyer)