Bombe-sælger leverede dødskrudt, som slog hans chef ihjel

- Jeg vidste ikke, hvor farligt det var, fortæller tiltalt i grov fyrværkerisag med tre dræbte

Bombe-sælger leverede dødskrudt, som slog hans chef ihjel

Få seneste opdatering fra retssagen her

En 27-årig mand fra Mariager-egnen leverede personligt den chrysantemumsbombe, som nytårsaften for godt et år siden slog hans egen chef i et VVS-firma ihjel.

Det har den 27-årige NFS netop fortalt i retten i Aalborg, hvor han er tiltalt sammen med en 30-årig bekendt for uagtsomt manddrab, overtrædelse af fyrværkeriloven samt for at have voldt fare for andres liv.

- Han bad mig skaffe noget med ekstra knald i. Han var meget interesseret i fyrværkeri sagde NFS i retten.

Få timer senere omkring midnat ved årsskiftet 2014-15 mistede VVS-chefen, en 37-årige familiefar, livet da chrysantemumsbomben eksploderede et kort øjeblik efter antændelsen i en have i Assens ved Mariager.

20 minutter senere blev to mænd på 24 og 25 dræbt i en landsby ved Hobro af en lignende bombe, som stammede fra samme bagmand.

De to dræbte var nære venner med sagens hovedmand, 30-årige CRJ. Ligesom den anden tiltalte nægter han at oplyse, hvor de livsfarlige chrysantemumsbomber stammer fra.

- Det kommer ikke sagen ved, siger CRJ i retten.

Familiefar dræbt af ulovligt fyrværkeri - nu falder dommen

Begge mænd nægter sig skyldige, men de erkender at have leveret forskelligt fyrværkeri – dog kun godkendt nytårsskyts.

Efter afhøring af den 30-årige CRJ oplyste dommeren, at der er et samlet erstatningskrav fra de tre omkomnes pårørende på i alt 8,5 millioner kroner.

Senere i dag skal en af de kvæstede fra Skjellerup-ulykken afhøres. Han mistede et øje og store dele af synes på det andet, da bomben gik af.