Bombe sprang på fly tre km oppe: 'Alle var skrækslagne'

Piloten mener, at det kunne have gået grueligt galt, hvis bomben var detoneret, mens flyet med de 74 passagerer var endnu højere oppe i luften

Bombe sprang på fly tre km oppe: 'Alle var skrækslagne'

Se en optagelser fra flyet her (Video: Ritzau)

Et Airbus 321 passagerfly måtte tirsdag nødlande i Mogadishu, efter det havde været et kvarter i luften, og var nået lidt over tre kilometer op i himlen. Det skriver blandt andre ABC News.

Tirsdag var der tvivl om, hvorfor der pludseligt gik hul i flyets skrog, da det var oppe i luften, men i dag står det klart, at det var en mindre eksplosion, som pludseligt detonerede og tvang flyet til nødlanding.

Der var 74 passagerer om bord, men flyselskabet Daallo Airlines fortæller, at der manglede en person, da flyet var landet sikkert igen. Flere vidner fortæller, at de så en person falde fra flyet, men det er endnu ikke bekræftet fra officielt hold.

Serbiske Vlatko Vodopivec var førstepilot på flyet, da bomben pludselig sprang.

- Da vi hørte et bang, gik andenpiloten ud i kabinen for at undersøge skaderne, og jeg overtog så alle kommandoerne, som proceduren er i sådan en situation, siger han til AP ifølge CTV News.

Motorerne og den anden fornødne teknik på flyet fungerede stadig, og derfor kunne piloten godt nødlande flyet, selv om der var et betydeligt hul i siden på det.

Passagerfly nødlander efter eksplosion

Alle var bange
En af de 73 passagerer, som returnerede sikkert til jorden igen, har udtalt, at der gik et stykke tid, inden han opdagede, at der manglede noget af flyets ene side.

- Jeg hørte først en høj lyd og kunne ikke se andet end røg i nogle sekunder, siger passagereren med efternavnet Kullane.

Han beskriver lige som andre passagerer også, at der lød et højt brag, inden røgen fyldte kabinen.

- I de første sekunder og minutter var jeg skrækslagen. De fleste om bord var skrækslagne. Vi er meget taknemmelige over for piloten og det øvrige personale på flyet, siger Kullane.

Artiklen fortsætter under billedet:

Røg i cockpittet
Piloten Vlatko Vodopivec landede faktisk flyet på trods af, at der kom røg ud i cockpittet til ham.

- Det ville have været meget værre, hvis vi var højere oppe i luften, siger han.

Flyselskabet Daallo Airlines har sammen med flymyndighederne i Somalia - hvor flyet fløj fra - iværksat en undersøgelse af omstændighederne omkring bomben og sprængningen.

- Det her var min første bombe. Jeg håber, det bliver den sidste, siger piloten.