Bomberyddere i aktion efter jysk skuddrama

Fund af sprængstoffer og våben efter anholdelse i nat af 34-årig skydegalning i Viborg

Politiets teknikere arbejde på stedet hele morgenen, efter den 34-årige mand i nat blev skudt og anholdt af politiet. Video: René Schütze.
Følg Krimi

Nattens anholdelse af en 34-årig skydegal mand i Viborg førte i formiddag til fund af både ulovlige sprængstoffer og våben i den 34-åriges hjem på en villavej i den nordlige bydel.

Forsvarets bomberyddere, EOD, har ad to omgange været forbi adressen og fjernet flere farlige krysantemumbomber, en ca. 60 cm lang machete og en ca. 35 cm lang jagtkniv.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: René Schütze
Foto: René Schütze

Kendt af politiet
Den 34-årige mand er kendt af politiet. Han var bevæbnet med en pistol, da han ved 1.30-tiden i nat blev pacificeret af mindst et politiskud og derefter overmandet. På det tidspunkt havde villaen været omringet af politiets taktiske anholdelsesgruppe i et par timer.

Skuddet ramte den 34-årige i den ene arm, og efter en tur på operationsbordet meldes han uden for livsfare, oplyser chefpolitiinspektør Claus Hilborg fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Den uafhænge politiklagemyndighed, DUP, skal nu undersøge politiets skudafgivelse.

Den 34-årige blev anholdt, efter at han med en pistol havde skudt omkring sig uden for værtshuset Børsen i vrede over at være smidt ud.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: René Schütze
Foto: René Schütze

Stor politistyrke
Han overfaldt derefter to naboer i deres hjem, men forsvandt. Politiet sendte en større styrke mod Viborg, fordi der indløb alarmmeldinger om skyderi flere steder i byen.

- Disse meldinger kædede vi naturligvis sammen med de første skyderi, siger Claus Hilborg.

Ingen personer blev ramt under den 34-åriges raid.

Den 34-årige bliver fremstillet senere i dag i et grundlovsforhør i Viborg sigtet for at have bragt andres liv i fare samt for ulovlig våbenbesiddelse.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind