Bombesælger kendte til dødsrisiko

Anklager: - Ingen tvivl om, at 30-årig fuldt ud vidste, at krysantemumbomber, der dræbte tre personer, var livsfarlige

Salget af nogle dødsensfarlige krysantemumbomber, som for godt et år siden var skyld i tre personers blodige død ved Mariager og Hobro, udgør lige nu en usædvanlig en sag ved retten i Aalborg.

- Der er ingen fortilfælde, for det er på grund af det voldsomme omfang den første af sin art i Danmark, sagde anklager Karina Skou her i formiddag i sin procedure.

Sagens to tiltalte, den 30-årige CRJ og den 25-årige NFS, er tiltalt for uagtsomt manddrab, grov kådhed ved at forvolde betydelig skade på andre personer og for overtrædelse af fyrværkeriloven.

Strafferammen går op til otte års fængsel under særligt skærpende omstændigheder.

Tre dræbt af fyrværkeri

Tre dræbt af fyrværkeri

Karina Skou har sammenlignet kådheds-elementet med dommen i Præstø-ulykken, hvor en efterskoleleder blev dømt, fordi han havde det juridiske ansvar for en lærers skæbnesvangre kajaktur med nogle elever i iskoldt vand.

I sine afsluttende bemærkninger har anklageren netop fremsat en strafpåstand på mindst et års fængsel til den 30-årige CRJ og en betinget fængselsstraf til den 25 -årige NFS.

- Jeg betragter RRJ som sagens hovedmand, og han bør som minimum straffes med et års ubetinget fængsel, lød det fra anklageren.