Annonce:
Annonce:

Bombetosser får lov at komme hjem til jul

To græske forretningsmænd, der er dømt for en bombejoke i lufthavnen, bliver snart sendt hjem

Annonce:
Følg Krimi

Egentlig havde de håbet, de kunne komme hjem allerede for to dage siden - de to græske tosser, som jokede med, at de havde en bombe i tasken i Københavns Lufthavn for præcis en måned siden.

Således havde de købt billetter til deres respektive hjembyer, Athen og Paris, til samme dag, som de fik dom i Købenahvns Byret. Men dommen på tre måneders fængsel, herunder en måned ubetinget, betød, at de ikke kunne få deres pas retur og dermed måtte aflyse hjemturen.

Nu ser det så alligevel ud til, at de to mænd på 33 og 65 år kan få lov at fejre jul i familiens skød.

- Det varer ikke længe, inden de bliver udsendt, siger anklager Sonja Hedegaard til Ekstra Bladet.

Dyrt at have dårlig humor: Græske bombe-tosser dømt

Annonce:

- De har accepteret dommen, og da retten sagde, at deres dom var udstået med deres varetægtsfængsling, så kan de sendes hjem nu, tilføjer hun.

De to mænd, der begge er ansat i undertøjsfirmaet Victorias Secret, har desuden fået et indrejseforbud i Danmark i seks år.

De blev fængslet 19. november, efter de dagen forinden havde lavet en dårlig joke i check-in i Københavns Lufthavn. Her gik den 33-årige op til SAS-skranken og sagde til den kvindeligemedarbejder, at der var en bombe i tasken, mens han klappede på kammeratens kuffert.

- Det er ikke en sjov joke, vær sød at stop, svarede den unge svenske medarbejder på engelsk, men det fik ikke de to spøgefugle til at stoppe.

- Min passager (den 65-årige, red.) sagde: 'No, this is not funny.' Men så fortsatte de, sagde SAS-medarbejderen og forklarede, hvordan den 65-årige tog fat om sin yngre kollega og på engelsk sagde: 'Dette er terroristen fra Paris, som de har ledt efter.'

Den ene af de to bombetosser havde netop en billet hjem til Paris.

Annonce:

- Jeg blev chokeret. Jeg havde lige præcis sagt, at han skulle stoppe. Men bagefter kommer han hen til min skranke og siger: Salam Alaikum. Han er seriøs og griner ikke. Man kan ikke se, at han laver sjov. Så går han, gengav den unge SAS-medarbejder, da hun vidnede i retten 16. december.

Den 65-årige har under retssagen benægtet at have ytret 'terrorist-bemærkningen' under henvisning til, at han aldrig kunne finde på at kalde sin chef for terrorist, men indrømmede dog, at han afsluttede sin check-in mod Paris med det arabiske udtryk, der bruges som velkomsthilsen.

Insisterede på at det ikke var en joke: To sigtes for bombetrusler

Bombejoken førte til, at de to mænd blev anholdt, mens lufthavnens ene terminal blev evakueret. I mellemtiden undersøgte bomberydderne den pågældende kuffert, men kunne hurtigt slå fast, at der ikke var sprængstof eller andet farligt materiale i tasken.

I retten argumenterede forsvarerne for, at der blot var tale om 'en malplaceret joke, som dog forblev en joke' og en 'tåbelighed'.

- Jeg har svært ved at se trusselsbilledet, lød det fra den 33-åriges forsvarer Mikael Bernhoft.

Annonce:

Forude venter et erstatningskrav fra både DSB Øresund og Metro-selskabet, som indstillede al trafik til lufthavnen, mens evakueringen stod på. De har indgivet erstatningskrav på hhv. 24.150 kroner og 42.500 kroner - et krav, der først senere vil blive taget stilling til.

SAS, DSB og andre flyselskaber ikke har ønsket at indgive erstatning over deres eventuelle tab.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: