Bombetrussel kan koste 15-årig dyrt

Vælger Bilka at fremstille erstatningskrav for gårsdagens bombetrussel, kan det blive dyrt for den 15-årige, der har erkendt forholdet

Bilka i Odense måtte søndag eftermiddag lukke helt ned som følge af en bombetrussel, der blev ringet ind.

Bilka i Odense måtte søndag eftermiddag lukke helt ned som følge af en bombetrussel, der blev ringet ind.

Kunder og ansatte i det store varehus blev evakueret, og efter lang tids gennemsøgning kunne politiet sent søndag aften pakke sammen uden at have fundet noget alarmerende.

Se mere video på localeyes.dk

Mens de tilkaldte bombehunde ryddede varehuset, var politiet samtidig i færd med at finde frem til gerningsmanden. Sent søndag aften blev en 15-årig dreng fra Odense-området anholdt.

- Vi har sigtet ham for trusler efter straffelovens § 266, og han er for såvidt løsladt nu, så der bliver ikke nogen fremstilling af ham, fortæller vicepolitiinspektør i personfarlig kriminalitet ved Fyns Politi, Henrik Justesen, til Ekstra Bladet.

Den næste tid vil myndighederne finde ud af, om der skal være et retsligt efterspil.

- Nu er det op til anklagemyndigheden, hvad der kan blive af straf. De tager stilling til, om der skal rejses tiltale, og så kan der også være et eventuelt erstatningskrav fra Bilka, men det ved vi ikke noget om, vurderer Henrik Justesen.

Bilka vil overveje erstatningskrav

Det er i sagens natur en alvorlig sag at fremsætte en bombetrussel, men det kan i særdeleshed blive en dyr omgang, hvis Bilka vælger at fremsætte et erstatningskrav.

Varehuset har dog endnu ikke afgjort, om man vil retsforfølge den 15-årige.

- For os er det normal praksis at se på sådan noget. På nuværende tidspunkt fokuserer vi på husets drift, men det er klart, at når vi kommer dertil, så kigger vi også på et erstatningskrav, fortæller Morten Wagner, der er varehuschef ved Bilka i Odense.

Varehuschefen vil endnu ikke sætte tal på, hvor meget bombetruslen har kostet Bilka, men det er ikke pebernødder, lader han forstå.

- Det er vi ved at opgøre. Der er blandt andet tabt omsætning, tabte fødevarer, tilskadekomne varer og generelle mandetime. Vi var først færdige ved klokken 02.30 i nat, før vi kunne lukke huset ned og gøre klar til driften i dag, lyder det fra varehuschefen.  

Håber på forebyggende effekt

Fyns Politi ved endnu ikke, hvad der fik den 15-årige fynbo til at ringe ind med en bombetrussel. 

- Vi ved ikke noget om motivet for bombetruslen. Det er endnu ikke klarlagt, men han er 15 år, og det kan jo være drengestreger, siger Henrik Justesen, der løfter sløret lidt for, hvordan de kom på sporet af gerningsmanden.

- Når man bevæger sig i cyberspace, om det er på internettet eller noget andet, så efterlader man sig nogle spor.

Truslen mod Bilka er den tredje på kort tid i Odense-området. Den 19. december skabte en bombetrussel mod Odense Banegård store problemer for juletrafikken, og 23. december blev indkøbscentret Rosengårdcentret også truet. 

- Bombetruslen i forbindelse med banegården er endnu ikke opklaret. Det er den i forbindelse med Rosengårdcentret, men vi håber, at der er en forebyggende effekt ved, at vi opklarer de her sager, siger Henrik Justesen.