Bombetrussel mod skole

Nordjyllands Politi gennemsøger i øjeblikket skole i Aalborg med hunde

Se optagelser fra skolen her. (Video: René Schütze)

Ved du noget? Har du billeder? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Nordjyllands Politi har evakueret Gammel Hasseris skole i Aalborg efter en bombetrussel.

Alle elever og skolens personale blev i første omgang evakueret til et grønt område, men de er nu flyttet til KFUM hallen, hvor de kan afhentes, oplyser skolen.

Hunde og politipersonale er ved at gennemgå hele skolen, og man har sat efterforskere på opgaven med at finde ud af, hvem der har skrevet sedlen. Derfor vil skolen og de nærliggende arealer være afspærret indtil videre, oplyser Nordjyllands Politi.

- I sådan en situation tager vi ingen chancer. Vi tager det alvorligt. Vi evakuerer, og vi gennemgår skolen for at være helt sikre på, at der ikke er alvor bag truslen, siger vicepolitinspektør Ole Juul Schmidt, der leder politiets operative indsats på skolen.

Truslen blev fremsat via en seddel i skolegården med en advarsel om en bombetrussel mod skolen.

- Jeg kender ikke den præcise ordlyd, men der stod noget i retning af, at der vil sprænge en bombe på skolen, så vi iværksatte en evakuering og kontaktede omgående politiet, fortæller skoleleder Michael Sørensen til Ekstra Bladet.

Sedlen blev fundet kl. 13.00.

- Når truslen er fremsat på den måde, tænker man selvfølgelig, at der nok er tale om en grov drengestreg, men vi tager naturligvis ingen chancer, og når det nu skulle være, så var det rart at se, hvor hurtigt både elever og personale blev evakueret. Og det hele foregik stille og roligt, siger Michael Sørensen.

Enkelte elever blev utrygge under evakueringen, og dem har skolen nu ekstra fokus på.

- Nogle af børnene var trykkede af situationen og kede af det, så vi vil have en debriefing bagefter, siger Michael Sørensen, som forventer, at skolen vil genåbne om to-tre timer.

Skolen oplyser, at hvis man skal afhente sit barn, skal det ske af andre veje end Mester Eriks vej, da den er spærret i begge ender.

1 af 3 (Foto: Rene Schütze)
2 af 3 (Foto: Rene Schütze)
3 af 3 Nordjyllands Politi har evakueret Gammel Hasseris skole i Aalborg efter en bombetrussel. (Foto: René Schütze)