Bordel-bande knust: De tjente 120 millioner kr. på prostitution

Sex-hungrende mænd i London blev plukket på syv bordeller

Bordel-banden. Øverst fra venstre Cassia Rodrigues, Ashley Sheldrick, Aniton Soares og Terrence Hart. (politifoto)
Bordel-banden. Øverst fra venstre Cassia Rodrigues, Ashley Sheldrick, Aniton Soares og Terrence Hart. (politifoto)

En natklub i London og flere fup-selskaber blev brugt til at hvidvaske over 120 millioner kroner, som de fire bagmænd tjente på prostitution. Banden drev syv bordeller over hele London.

Nu er de fire bagmænd idømt tilsammen 26 års fængsel, og bordel-kongen Ashley Sheldrick, 50, har fået konfiskeret godt 60 millioner kr.

Hvis han ikke betaler pengene inden seks måneder, skal han afsone en tillægsstraf på syv års fængsel oven i de otte år, han blev idømt for rufferi og hvidvask af udbyttet.

Medejer af 44 ejendomme
Metropolitan Police har identficeret 44 ejendomme, som Ashley Sheldrick har andele i.

Asley Sheldrick og hans makker Terrence Hart, 46, der fik 10 års fængsel, drev natklubben East Village Nightclub og etablerede en række fup-firmaer, som fik leveret bærbare betalings-terminaler til kreditkort.

Terminalerne blev i stedet brugt for bordellerne, så kunderne kunne betale med kreditkort.

Men ofte blev de berusede bordel-kunder snydt, når de kom til at betale op til 100.000 kr. for et besøg, som de troede kostede langt, langt mindre.

Pengene gik ind på bank-konti, der tilhørte de falske service-firmaer og derefter ned i lommerne på bagmændene.

Den daglige drift af bordellerne stod to brasilianere for. Anilton Soares, 41, blev idømt fem års fængsel og udvist og Cassia de Sousa Rodrigues, 33, fik tre års fængsel.

Soares etablerede bordellerne i lejede lokaler med forfalskede dokumenter, og Rodrigues var bordel-mutter og sørgede for at skovle pengene ind fra kunderne.

Taxichauffører fandt kunderne
Bordellerne samarbejdede med Londons taxichauffører, der mod betaling støvede bordel-kunder foran Londons strip-klubber og kørte dem til bordellerne. Her fik kunderne tilbudt sprut, sex og kokain og betalte med deres kreditkort i betalings-terminalerne.

Da politiet indledte efterforskningen stak de to brasilianere hjem til Sydamerika, men de kom tilbage til London sidste år for at fortsætte den blomstrende forretning og blev anholdt.

- Brugen af betalings-terminaler til at hvidvaske penge med var en ny idé, og kunderne er blevet bedraget, mens de var påvirkede af alkohol eller stoffer, siger kriminalassistent Geoff Donoghue fra afdelingen for økonomisk kriminalitet.

- Vores efterforskning viser, at over en periode på tre år tjente gruppen cirka 123 millioner kr., siger han.

1 af 2 Bærbare terminaler blev leveret til fup-firmaer og brugt i bordellerne til at snyde kunderne. (politifoto)
2 af 2 Bordel-banden. Øverst fra venstre Cassia Rodrigues, Ashley Sheldrick, Aniton Soares og Terrence Hart. (politifoto)