Borger opdager mystisk morgen-fænomen: Vanvids-bilister stoppet

12 gange i år har politiet stoppet en række hollandske fiskere, der har kørt alt for stærkt

Følg Krimi

Hyppig vanvids-kørsel foran en borgers hjem i Midt- og Vestjyllands politikreds fik vedkommende til at kontakte politiet.

Borgeren undrede sig over, at han så hyppigt mellem klokken fire og seks om morgenen blev overhalet af udenlandske biler med meget høj fart.

Det fik politiet til at undersøge det mystiske fænomen, og nu har de 12 gange i løbet af det seneste år sigtet hollandske fiskere for at køre for stærkt. Alt for stærkt.

'Midt- og Vestjyllands Politi har systematisk med civile videobiler overvåget strækninger fra den sydlige kredsgrænse til Thyborøn og dokumenteret, hvordan flere biler på hollandske plader kører alt for stærkt – helt op til 154 kilometer i timen på almindelig landevej og 183 kilometer i timen på motorvej', skriver politiet i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet har sigtelserne medført bøder på mellem 2500 kroner og 7500 kroner. Desuden har det i syv tilfælde også udløst en betinget frakendelse af kørekortet, mens én har fået en ubetinget frakendelse af kørekortet

De 12 sager dækker over i alt seks forskellige personer.

Ifølge politiet er årsagen til vanvids-kørslen, at de hollandske fiskere er kørt op gennem Tyskland og videre til Thyborøn for at fiske i de danske farvande.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+