Annonce:
Annonce:

Borgmesters anklage: Kvindelige ansatte havde sex med asylbørn i deres fritid

To kvindelige ansatte på Børnecenter Tullebølle er blevet meldt til politiet for at have haft seksuel omgang med teenagedrenge, oplyser Langelands borgmester Bjarne Nielsen til Ekstra Bladet

Flere drenge er ifølge en anmeldelse til Fyns Politi blevet seksuelt krænket af to kvindelige ansatte fra Børnecenter Tullebølle på Langeland. Foto: Rune Aarestrup Pedersen
Flere drenge er ifølge en anmeldelse til Fyns Politi blevet seksuelt krænket af to kvindelige ansatte fra Børnecenter Tullebølle på Langeland. Foto: Rune Aarestrup Pedersen
Annonce:
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Børnecenter Tullebølle på Langeland lukker med ugens udgang, og det er politianmeldelsen af to kvindelige ansatte på centret, som har fået bægeret til at flyde over hos både Økonomiudvalget i Langeland Kommune og hos Udlændingestyrelsen, som holdt krisemøde om sagen tirsdag.

Det fortæller Langelands borgmester, Bjarne Nielsen (V), til Ekstra Bladet.

- Der har jo generelt været en del hændelser med problemer i løbet af året, men det er først hen over weekenden, at jeg bliver klar over, at vi formentlig ikke bliver i stand til at genoprette tilliden til, at vi kan drive børnecentret videre. Derfor blev det besluttet i aftes i samråd med Udlændingestyrelsen, at vi lukker centret, siger Bjarne Nielsen til Ekstra Bladet.

Annonce:

Sexkrænkelser af drenge
Slagsmål på børnecentret og seksuel chikane af unge piger på Langelandsfestivalen og senest en episode med unge teenagedrenge fra centret, som gik lidt for tæt på pigerne i Svendborg Badeland, har ifølge borgmesteren gjort ondt.

Børnecenter Tullebølle på Langeland lukker: Mistanke om seksuelt misbrug af drenge

Men da han op til weekenden blev opmærksom på, at to kvindelige ansatte tilsyneladende har seksuelt krænket flere af asylcentrets 40 drengebørn, har borgmesteren både følt det nødvendigt at melde de to kvinder til politiet, ligesom Økonomiudvalget i Langeland Kommune blev indkaldt til en drøftelse om, hvordan man skulle gribe sagen an.

Udlændingestyrelsen fortalte i en pressemeddelelse tidligere onsdag, at der er 'begrundet mistanke' om, at flere af asylcentrets drenge er blevet seksuelt forulempet. Om den udmelding siger Bjarne Nielsen:

Annonce:

- Vi ser dybt alvorligt på det, og jeg bliver nødt til at tage min del af ansvaret for, at det har kunnet foregå. Indtil videre er der mistanke om, at de seksuelle krænkelser er sket i de ansattes fritid. Det har været drenge i 14, 15, 16 og 17 års-alderen. Og det er ikke foregået på centret, forklarer borgmesteren.

Politiet: Vi skal aflevere asylbørns mobiler hurtigere tilbage

35 arbejdspladser forsvinder
De mistænkte kvinder, som altså ifølge borgmesteren er blevet meldt til politiet, er ifølge borgmesteren 'først i 30'erne'.

Lukningen af børne-asylcentret Tullebølle kommer til at betyde, at de 40 børn, der opholder sig på centret nu fordeles til andre asylcentre rundt i landet. Og for Langeland Kommune bliver konsekvensen også, at 35 arbejdspladser nu er mistet på øen, der i forvejen har udfordringer med at skabe job.

- Det er klart, at det påvirker. Og det rammer også familierne til de 35, der nu må tage hjem og fortælle, at der ikke er noget arbejde mere, siger Bjarne Nielsen.

Annonce:

Flere har ansvar
Han har endnu ikke noget bud på, hvorfor Langeland Kommune ikke kunne leve op til det ansvar, som kommunen fik overdraget af Udlændingestyrelsen. Og om der kommer nogle ansættelsesmæssige konsekvenser for andre end de 35, der havde arbejde på asylcentret.

- Langeland Kommune har sat gang i en intern undersøgelse af, hvad der er sket. Selvfølgelig har jeg det politiske ansvar. Men jeg har da også nogle direktører ansat, som har noget at skulle have sagt, forklarer Bjarne Nielsen.

Ekstra Bladet har onsdag eftermiddag forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra ledelsen på asylcentret. Men asyldirektør Sisi Eibye siger i en pressemeddelelse:

- Der er flere årsager til, at vi sammen med Udlændingestyrelsen nu vælger at lukke Børnecenter Tullebølle. Der har som alle ved været en periode hen over sommeren med en række alvorlige hændelser og en udtalt kritik af forholdene på børnecentret. Og vi har nu tilmed også en begrundet mistanke om to sager, hvor medarbejdere har begået seksuelle krænkelser af nogle af drengene.

Annonce:

Ingen er fængslet i sagen
Fyns Politi bekræfter over for Ritzau, at der er blevet indgivet to anmeldelser mod to kvindelige medarbejdere på Børnecenter Tullebølle, der ifølge mistanken har krænket en eller flere asyldrenge seksuelt.

Men Sten Skovgaard Larsen, der er chefpolitiinspektør ved Fyns Politi, vil ikke ud med, om der er blevet rejst sigtelser mod de to kvinder.

- Vi er meget tilbageholdende i den her sag af hensyn til alle de involverede. Både for de mistænkes og de forurettedes skyld, siger han.

Sten Skovgaard Larsen fortæller, at ingen sidder varetægtsfængslet i sagen.

Ifølge Fyns Politi er de forurettede mellem 15 og 17 år. På nuværende tidspunkt vil politiet altså ikke komme ind på de nærmere omstændigheder.

Man vil dog gerne fortælle, at det drejer sig om to separate anmeldelser. Den første tikkede ind i sommer, mens den anden er 'et par dage gammel'.

- Vi er ved at samle stumperne, og indtil videre vil vi ikke sige mere om efterforskningen.

- Det er en sag, vi ser meget alvorligt på. For det er ulovligt, hvis det er foregået som beskrevet i anmeldelsen, siger Sten Skovgaard Larsen.

Men hvad der er beskrevet i anmeldelsen, vil politiet altså ikke ud med.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: