Borgmesters bil udbrændt: Angrebet med brosten og sat i brand

Tårnby-borgmester, Henrik Zimino (S), har været udsat for voldsomt hærværk i nattens løb, da hans bil blev angrebet med brosten og molotovcocktail

Sådan så det ud, da ukendte gerningsmand angreb flere biler natten til søndag. Foto: Presse-Fotos.dk
Sådan så det ud, da ukendte gerningsmand angreb flere biler natten til søndag. Foto: Presse-Fotos.dk

Natten til søndag er Tårnbys mangeårige borgmester, Henrik Zimino (S), blevet udsat for et angreb rettet mod hans bil.

Det bekræfter Københavns Politi over for Ekstra Bladet.

Ifølge den centrale efterforskningsleder er der i første omgang blevet kastet brosten mod borgmesterens bil, ligesom der blevet kastet benzinbomber - måske i form af molotovcocktail - mod køretøjet og mindst to andre biler.

Sådan så en af bilerne ud efter angrebet (Foto: presse-fotos.dk) Krimi Flere biler udbrændt - angrebet med brosten og benzinbomber

Københavns Politi oplyser, at de fortsat er i gang med at undersøge, hvad der helt konkret er sket på stedet, men kan oplyse, at to af bilerne er fuldstændig udbrændt, men den tredje er voldsomt skadet af flammerne.

- Jeg kan bekræfte, at der er tale om borgmesterens bil, og han er blevet underrettet af politiet, siger den centrale efterforskningsleder Gunnar Nørager.

Politiet ved dog stadig ikke bilafbrændingen var politisk motiveret.

- Jeg kan ikke svare dig på, om det er politisk motiveret. Lige nu er der ikke noget, der indikerer det. På det niveau, vi er nu, så er vi stadig i gang med at undersøge sagen, men det er klart, at vi også kigger på den vinkel, siger Gunnar Nørager.

Efterforskningslederen understreger dog, at i forhold til de andre berørte biler, så er der ikke noget, der indikerer, at der er tale om politisk hærværk.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Tårnby-borgmesteren.

På fri fod
Den første bil, det gik ud over, var en Nissan Note på adressen Kastrupvej 304. Branden blev anmeldt klokken ti minutter i et. Ti minutter senere stod der så flammer ud af en Citroën C1 på adressen Vægtergangen 54. Begge biler er totalskadede.

Kort tid efter var en Suzuki Splash på Syrefabriksvej 55 målet for et lignende angreb.

Politiet har tidligere fortalt til Ritzau, hvordan der er først blevet kastet brosten ind i bilerne og derefter benzin, måske i form af en molotovcocktail. Det ønsker efterforskningsleder Gunnar Nørager dog hverken at be- eller afkræfte.

Politiet har stadig ingen anholdte i sagen og søger derfor stadig vidner.

- Vi er naturligvis interesseret i at tale med folk, der eventuelt har set en eller flere personer køre rundt - sandsynligvis på cykel eller knallert - på de nævnte adresser i nattens løb, har efterforskningsleder Henrik Vedel tidligere sagt til Ritzau.

Klokken 03.16 og 03.21 blev der desuden anmeldt brand i to containere på henholdsvis Nordmarksvej og ved krydset Rådhusvænget og Kastruplundgade.

Uskældt bykonge
I maj 2011 blev Henrik Zimino kåret til landets mest fråsende borgmester, da Ekstra Bladet kunne afsløre, at han havde købe byskilte til 50.000 kroner.

Derudover købte byens kommunaldirektør, Klavs Gross, en Charles og Ray Eameskontorstol i sort læder med kromstel til intet mindre end 21.485 kroner.

Tårnbys bykonge har tidligere været offer for et overfald, da han tilbage i oktober 2014 blevet overfaldet og rusket i på et renseri. Dengang blev den 33-årige gerningsmand sigtet for vold og trusler mod en offentlig ansat.

Angrebet mod Henrik Ziminos bil sker bare 14 dage efter, at hans partifælle, Morten Bødskov, blev overfaldet på Islands Brygge i forbindelse med et EM-arrangement.