Bortvist øjeblikkeligt: Kommunal sagsbehandler meldt til politiet

Odense Kommune har meldt en medarbejder på Byggesagskontoret til politiet og har mistanke om, at medarbejderen har misbrugt sin stilling til at skaffe kunder til sit private firma

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En medarbejder i Odense Kommunes By- og Kulturforvaltning er blevet bortvist med øjeblikkelig virkning på grund af mistanke om embedsmisbrug.

Det oplyser forvaltningsdirektør Anne Velling til TV2 Fyn.

Medarbejderen var ansat i Byggesagskontoret. Mistankegrundlaget består i, at medarbejderen ved siden af i sit eget firma har taget betaling for at give råd og vejledning til virksomheder og private om netop byggesager. Det er Odense Kommunes opfattelse, at medarbejderen i flere tilfælde selv har foretaget den efterfølgende byggesagsbehandling.

- Jeg er virkelig rystet. Det er meget alvorligt, og jeg sætter næsen i dette spor og får ryddet op hurtigst muligt, fortæller Anne Velling til TV2 Fyn.

Til Ekstra Bladet fortæller Anne Velling, at By- og Kulturforvaltningen har kendskab til cirka 25 sager. Sagerne går tilbage til 2012. Nu skal det undersøges, om der kan være flere sager, hvor der har været et mistænkeligt sammenfald.

Forvaltningen har tirsdag valgt at anmelde den bortviste medarbejder til Fyns Politi. Samtidig har kommunen hyret et firma til at undersøge sagen og dens omfang.

Kan du fortælle noget om, hvad konsekvensen har været ved den pågældende medarbejders mulige embedssvigt? Har det kostet nogen noget? Er der blevet forskelsbehandlet i forhold til byggesager?

- Det er for tidligt for mig at sige noget om. Vi har i går igangsat undersøgelser, og vi kan ikke lave konklusioner endnu, siger Anne Velling til Ekstra Bladet.

- Vi har kunnet konstatere, at vedkommende har haft kunder i sin rådgivningsvirksomhed. Og at noget tyder på, at medarbejderen har haft personlig interesse i nogle sager.

Er det tilladt at drive privat virksomhed ved siden af sit arbejde som sagsbehandler?

- Ja, det er det så længe, man holder interesserne adskilt. Og det er tydeligt pointeret for medarbejderen, da medarbejderen lavede firma i 2011, siger Anne Velling.

Anne Velling ønsker ikke at komme ind på, hvordan medarbejderen eller medarbejderens fagforening forholder sig til bortvisningen og den efterfølgende politianmeldelse. Men hun fortæller til Ekstra Bladet, at de almindelige ansættelsesretslige procedurer er blevet fulgt. Og at der har været en høringsfase mellem parterne, som netop er udløbet.

Det er efter, at høringsfasen er udløbet, at Odense Kommune har besluttet at gå til offentligheden med oplysninger om, at en undersøgelse er sat i gang.

Er det din opfattelse, at der kan være andre implicerede i den mulige embedsmisbrug. Altså andre ansatte?

- Det eneste, jeg kan sige, er, at det kan vi ikke for nuværende udelukke.

I en pressemeddelelse skriver Odense Kommune, at medarbejdere kan forvente at blive interviewet om sagen.

- Samtlige medarbejdere i Byggesag kan se frem til et interview med henblik på 'fuldstændigt at afdække baggrund og omfang for det angivelige embedsmisbrug, herunder tilsidesættelse af generelle forvaltningsretlige og kommunale regler', hedder det i pressemeddelelsen.

Hvordan tager de øvrige medarbejdere den udmelding? Føler de sig ikke mistænkeliggjort af deres arbejdsgiver, når der meldes sådan ud?

- Det er selvfølgelig noget, vi er opmærksomme på. Men det er også noget, vi tager internt i MED-udvalgene, siger Anne Velling til Ekstra Bladet.

Odense Kommune behandler hvert år cirka 4000 byggesager.