Brand har bredt sig: Strøget spærret i flere timer

Bygningen, hvor Illums Bolighus ligger i København, er natten til søndag brudt i brand. Søndag dag bliver brugt på efterslukning

Brandvæsnet har været talstærkt til stede. Foto: Kenneth Meyer
Brandvæsnet har været talstærkt til stede. Foto: Kenneth Meyer

Ved du noget, eller har du tip? Skriv en sms til 1224 (alm. takst) eller mail til 1224@eb.dk

Tidligt søndag morgen er Hovedstadens Beredskab ude til en brand på Strøget i København.

- Branden startede på taget, men nu har den bredt sig til bygningen, og derfor har vi mange ressourcer dernede, siger Tim Simonsen, der er operationschef hos Hovedstadens Beredskab.

Det er bygningen, hvor Illums Bolighus ligger, der brændte. Desuden var der store dele af søndag formiddag røglugt flere steder i området, og Københavns Politi oplyste, at man skulle undgå at gå ind i røgen i gaden.

Store dele var spærret
Fra klokken fire søndag morgen til 12 søndag middag var området omkring Amagertov spærret på grund af branden og slukningsarbejdet. Københavns Politi oplyser dog, at der nu er genåbnet.

- Heldigvis har vi ikke meldinger om, at nogle personer skulle være involveret, siger Tim Simonsen.

Klokken 9 lyder meldingen:

- Vi er fortsat i gang med at bekæmpe det. Vi har også iværksat en omfattende værdiredningsindsats, fordi det er Illums Bolighus. Der er selvfølgelig en masse genstande, som skal sikres.

- Der er tale om en omfattende indsats. Vi har indsat seks stationer og hele vores specialtjeneste, vores frivilligenhed og en masse skadeservice. Vi har omkring 100 mand på opgaven, siger operationschefen.

Klokken lidt i 11, oplyser Hovedstadens Beredskab, at man stadig har mandskab fra to stationer inde på Amagertorv for at arbejde med efterslukning.

Anmeldelsen indløb først via centralen ved fire-tiden søndag morgen og siden gik alarmen i selve bygningen. Branden er under kontrol, men ved middagstid søndag ser det ud til, at der er kommet omfattende vandskader i bygningen som følge af slukningsarbejdet og knækkede vandrør.

Et stort område af Strøget og Amagertorv er afspærret søndag formiddag. Foto: Kenneth Meyer
Et stort område af Strøget og Amagertorv er afspærret søndag formiddag. Foto: Kenneth Meyer