Brand i autoværksted udsendte giftig røg

Gammel Køge Landevej var lørdag aften spærret, efter en kraftig brand opstod i et autoværksted i Valby. Branden er nu under kontrol

Se de dramatiske billeder her. Video: Kenneth Meyer

Ti meter høje flammer og en stor, tyk røgsøjle. En kraftig brand har bredt sig i et autoværksted på Gammel Køge Landevej 71 i Valby. Det oplyser Københavns Politi.

Gammel Køge Landevej er derfor spærret i begge retninger. Branden har skabt en tyk, sort røgsøjle, og området er derfor spærret med en stor sikkerhedsafstand.

- Vi kan slet ikke komme til derude. Det eneste vi ved er, at flammerne cirka er ti meter høje, og at det er et autoværksted, siger vagtchef Henrik Brix.

Han oplyser, at røgen er giftig, og at det formentlig er bildæk, der brænder.

Brandvæsenet er massivt til stede og forsøger at få branden slukket. Ifølge Ekstra Bladets mand på stedet har branden bredt sig til bagvedliggende huse.

Københavns politi bekræfter, at de har modtaget anmeldelser om en brand i et ubeboet nybyggeri på Følager i nærheden.

- Om det er en følge af den første brand eller en anden påsat brand ved vi ikke endnu, men meget tyder på at det skyldes varmepåvirkning fra den første brand, siger vagtchef Henrik Brix.

Kort før klokken 21.00 kan operationschef fra Københavns Brandvæsen, Mads Gravesen, meddele, at branden i autoværkstedet er under kontrol, så røgskyen er aftaget. Brandvæsnet arbejder fortsat på stedet.

Ifølge Københavns Politi er det endnu uvist, hvad der har udløst branden. Det skal teknikere se nærmere på, når slukningsarbejdet er helt overstået.

Klokken 22.30 er Gammel Køge Landevej er igen åbnet for gennemkørsel, og branden er slukket, oplyser politiet.

1 af 4 
2 af 4 
3 af 4 
4 af 4