Brand i garage: 25-årig fløjet til Riget

En ung mand har fået forbrændinger i en garage med gasflasker på Sydfyn. Han er nu lagt i respirator

En 25-årig mand er søndag formiddag blevet forbrændt, da der udbrød brand i en garage på Filippavej i Vester Skerninge på Sydfyn. Manden er fløjet til behandling på Rigshospitalet.

Det bekræfter vagtchef hos Fyns Politi Hans Frederiksen over for Ekstra Bladet.

Brandofferet var sammen med en kammerat i garagen og var i gang med at svejse, da en gnist ramte en plastikdunk med brandbar væske, som blev antændt.

- Så vil han flytte dunken og slukke ilden, men der går hul på den, så den brandbare væske flyder ud, og han står midt i det, siger Hans Frederiksen til Fyens Stiftstidende.

Den unge mand var selv kommet ud af garagen, da brandvæsnet ankom til stedet. Vagtchefen ved endnu ikke, hvor omfattende den 25-åriges forbrændinger er.

- Manden var ved bevidsthed, da vi ankom. Gode naboer var hurtige til at give ham førstehjælp og forsøgte at begrænse forbrændingerne med koldt vand, siger Hans Frederiksen fra Fyns Politi til Ritzau.

- Han blev herefter sendt direkte til Rigshospitalet, hvor han er lagt i respirator.

Brandvæsnet fik travlt med at slukke ilden, som bredte sig fra garagen til huset på grunden. Desuden sørgede brandfolk for at nedkøle gasflasker i garagen, da man frygtede, at de ville eksplodere.

Kort før klokken 12 søndag var flammerne slukket, og efterslukningen er nu i gang.

Tagkonstruktionen er udbrændt, og huset er vandskadet, har indsatslederen hos Svendborg Kommunes beredskab oplyst til Fyens Stiftstidende.