Brand i Sverige: 130 mennesker evakueret

Politi, nødhjælp og ambulance var til stede ved brand i Bergslagen-området i Sverige, hvor 130 personer blev fanget i en mine

Vores svenske kolleger følger situationen nøje - se med her.

Kort før klokken 14 torsdag var politi og redning blevet alarmeret om en brand i Garpenbergs mine i Hedemora Kommune i Sverige.

Branden skulle være opstået, da der gik ild i en maskine i minen, mens 130 personer ifølge minefirmaet Boliden befandt sig under jorden i minen.

Torsdag aften var alle evakueret.

Det skriver flere svenske medier, heriblandt SVT og Expressen.

Områdechefen ved Garpenbergs mine, Jenny Gotthardsson, oplyste ifølge SVT, at der var røgudvikling fra en maskine 852 meter under jorden.

- En person er muligvis røgskadet. De, der er nede i minen, leder efter beskyttelsesrum, siger Stefan Wikberg, der er pressemedarbejder hos politiet i Bergslagen-regionen.

Klas Nilsson, der er pressekontakt for minefirmaet Boliden AB, fortæller, at de samarbejdede med redningstjenesten.

- Vi tager sådanne alarmer med største alvor. Røgudvikling og brand nede i en mine er altid alvorligt og skal håndteres derefter. I dette tilfælde er det en maskine, der afgav røg, og personen, der håndterede maskinen, udførte slukningsarbejde og gik derefter til et sikkert rum sammen med alle andre, der befandt sig under jorden, siger Klas Nilsson til SVT.

Han oplyste, at situationen er under kontrol.

I Garpenberg mine findes 46 redningskamre med luft, der rækker til 239 personer i otte timer.

Under jorden er der også en ambulance og trailere med redningsudstyr samt to brandslukkende køretøjer med en samlet kapacitet på 200 liter skum til brandslukning, oplyser Boliden.