Brandchef i chok: Har ikke set noget lignende i 29 år

Brandchefen bekræfter, at flere mennesker er blevet dræbt i en hidtil uset brand

Foto: AP
Foto: AP
Følg Krimi

- I mine 29 år som brandmand har jeg aldrig set noget lignende.

Sådan lyder det fra London Fire Commissioner Dany Cottons, der onsdag morgen har fortalt offentligheden om den brand, der natten til onsdag klokken lidt i 1 brød ud i den vestlige del af London.

Omkring 200 brandfolk og 40 brandslukningskøretøjer kæmper med at kontrollere branden. Samtidig kæmper politiet med at evakuere beboere fra bygningen. 30 mennesker er blevet kørt på hospitalet indtil videre.

Her er et udsnit af London Fire Commissioner Dany Cottons erklæring:

- Dette er en hidtil uset hændelse. I mine 29 år som brandmand har jeg aldrig set noget lignende, og vores brandmænd arbejder på højtryk i øjeblikket. Jeg er meget trist over at skulle meddele, at der er flere dræbte i den store brand.

- Jeg kan ikke bekræfte antallet på nuværende tidspunkt, fordi bygningen er så stor. Derfor ville det være forkert af mig at spekulere yderligere, siger hun ifølge The Guardian.

Flere dræbt i kæmpe højhus-brand i London

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: AP
Foto: AP
 

Kan ikke komme ud
En af beboerne i højhuset, David Benjamin, siger til BBC, at han og hans kæreste blev vækket af larm fra opgangen og af en nabo, som bankede på deres dør.

- Vi tænkte først, at det var sikrest at blive inde, men vi fik kort efter ordre til at forlade bygningen, siger han og henviser til, at nogle stadig lå og sov på etagerne højere oppe, da han i første omgang lukkede sin hoveddør.

- Men kort tid efter hørte vi advarselsråb nedefra om, at alle skulle ud hurtigt. Vi havde problemer med at komme gennem en branddør, men kom til sidst ned, tilføjer han.

David Benjamin siger, at folk på gaden råbte "spring ikke!, spring ikke!"

Kæmpebrand i højhus i London

- Jeg har helt ærligt ingen idé om, hvorvidt nogen sprang ud for at komme væk, men det vigtigste for mig er, hvorfor brandalarmerne ikke virkede inde i bygningen.

Øjenvidnet Jody Martin siger, at hun så en person falde ud, og at en anden holdt en baby ud af et vindue, mens hun hørte skrig.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: AP
Foto: AP
 

- Vi kan ikke forlade vores lejlighed, fordi der er for meget røg i opgangene, hørte jeg nogen råbe.

Ifølge avisen The Sun var der enkelte personer, som sprang ud fra deres vinduer eller som klatrede ned ved hjælp af sammenbundne lagner.

Brandfolk oversprøjtede vinduer i lejligheder, hvor der var mennesker, for at få dem nedkølet, så folk kunne opholde sig der og kommunikere med redningsmandskabet.

- Der var en kvinde med et barn. Jeg så hende vinke for 30 minutter siden. Jeg så brandfolkene sprøjte vand op på hendes vindue, sagde en mand tidligt onsdag til avisen The Guardian.

Et anden øjenvidne, Hadil Alamily, siger til The Guardian, at hun fra en af de øverste etager havde set en person, der hoppede rundt i flammer. Hun siger, man med en lommelygte signalerede SOS.

- Han skreg 'hjælp, hjælp, hjælp', men ingen hjalp. Der var bogstaveligt talt ild i ham, og han hoppede rundt.

Branden i den 27 etager høje bygning brød ud før klokken 01.30 natten til onsdag.

London Ambulance Service skriver i en pressemeddelelse, at 30 personer er bragt til fem forskellige hospitaler i London.

Brandvæsnet oplyser, at et ukendt antal personer er omkommet.

Bygningen hedder Grenfell Tower og huser 120 lejligheder. Den ligger på Latimer Road i bydelen White City nær Notting Hill.

Kæmpe fotopakke: Vilde danske brande (advarsel: voldsomme billeder!)

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.