Brandfolk beskudt med raketter

Da politiet dukkede op, var gerningsmændene allerede stukket af

Brandfolkene måtte tilkalde politiet. Foto: Per Øxenholt/Øxenholt foto
Brandfolkene måtte tilkalde politiet. Foto: Per Øxenholt/Øxenholt foto

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Flere brandfolk er blevet beskudt med fyrværkeri onsdag aften i Viby.

Brandvæsenet blev klokken 18.06 kaldt ud til en container på Rosenhøj Allé, der stod i brand. Da brandfolkene nåede frem og skulle starte på brandslukningen, gik der kun ganske få minutter, før det føg med raketter.

- Der blev skudt fyrværkeri efter dem. Vi sendte patruljer hen i deres retning, men da vi nåede frem, var gerningsmændene allerede væk. Så vi ved ikke, hvem der har gjort det, siger Christian Riis, vagtchef ved Østjyllands Politi, til Ekstra Bladet.

Selvom de var væk, da politiet nåede frem, forsøger man at finde ud af, hvorfor det skete. Politiet har dog ikke meget at gå efter, oplyser vagtchefen.

Normalt er politiet ellers ikke indblandet i sager om brand i containere.

- Der kan være mange årsager til, at der var ild i containeren, og det behøver som sådan ikke være farligt, siger vagtchefen.

Af fyre fyrværkeri af mod andre kan sætte dem i livsfare, og det er ulovligt. Strafferammen for den lovovertrædelse er op til otte års fængsel.

Desuden må man første juledag slet ikke fyre fyrværkeri af. Det må man først fra 27. december, og man skal senest have fyret sit krudt af første januar. Ellers er det en overtrædelse af fyrværkeriloven.