Brandmand beskudt med fyrværkeri - ramt i ansigtet

Politiet har talt med fire personer, som var i området nær brand. De er dog ikke sigtet

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Ved slukningen af en ildebrand i Brøndby Strand blev brandvæsnet søndag morgen beskudt med fyrværkeri. En brandmand blev kørt til behandling.

- Han blev ramt lige under øjet af fyrværkeri eller fragmenter fra fyrværkeri. Han har været til behandling på sygehuset, men er ikke kommet til skade, siger Lars Jørgensen, der er vagtchef ved Københavns Vestegns Politi.

Meldingen om branden løb ind klokken 06.46, hvorefter politi, brandvæsen og redningsberedskab rykkede ud til Strandesplanaden 85 i Brøndby Strand. Her stod et kolonihavehus i flammer.

- Brandmanden havde på det pågældende tidspunkt ikke slået sit visir ned. Han stod et stykke fra branden, så det er der i sig selv ikke noget mærkeligt i. Men det var årsagen til, at han kunne blive ramt i ansigtet, siger Lars Jørgensen til Ekstra Bladet.

Ifølge Lars Jørgensen blev der ikke alene skudt mod brandfolkene, men også mod politiet.

- Under slukningen bliver affyret fyrværkeri. Det bliver affyret fra et andet sted end der, hvor branden er. Det er formentlig noget bomberør eller lignende, der bliver skudt med siger Lars Jørgensen.

Politifolkene på stedet forsøgte at finde frem til gerningsmændene, men det slog umiddelbart fejl.

- Vi traf fire personer i området, som vi har registreret, og dem har vi haft en god lang snak med. Men der er på nuværende tidspunkt ikke noget der kobler dem til episoden, siger Lars Jørgensen til Ekstra Bladet.

Han fortæller dog, at man fortsætter efterforskningen, og at man blandt andet skal kigge videoovervågning fra området igenem.

- Så vi kan ikke udelukke, at vi tager fat i dem igen senere, siger Lars Jørgensen.

Natten til 27. december var der kampe med fyrværkeri på Nørrebro i København. Læs mere i artiklen herunder. Privatfoto

Krimi Fyrværkeri-krig: To personer anholdt