Annonce:
Annonce:

Brandmand tiltalt for 33 påsatte brande

34-årig var selv med til at slukke brande, han nu står anklaget for at have antændt

En uge før anholdelsen af den formodede brandstifter var en ældre kvinde tæt på at indebrænde i sit stråtækte hjem i udkanten af Fjerritslev. Den tiltalte figurerer ikke på billederne her. (Video: René Schütze)
Annonce:
Følg Krimi

De 33 pyromanbrande, som for et år siden spredte frygt og rædsel i og omkring Fjerritslev i Nordjylland, blev i følge anklageskriftet anstiftet af en 34-årig familiefar, der var deltidsbrandmand ved det lokale brandvæsen.

I flere tilfælde var han selv med til at slukke de brande, som han nu står tiltalt for at have antændt i efteråret 2016.

De materielle skader løb op i mere end 21 mio. kroner. Ingen mennesker kom til skade, men en ældre kvinde fra Fjerritslev var tæt på at brænde ind i sit gamle stråtækte hus, inden hun blev reddet af en slægtning.

Annonce:

Navneforbud ophævet
Med blot to uger til straffesagen mod den 34-årige har retten i Hjørring i dag ophævet navneforbudet i sagen. Det skete på begæring af Ekstra Bladet, som blandt andet har peget på en væsentlig oplysning i anklageskriftet om tiltaltes fritidsjob, som anklageren vil have et forbud mod fremover.

Men den oplysning kan ikke nævnes uden risiko for at identificere den mistænkte. Sagens anklager støttede derfor også Ekstra Bladets ønske om ophævelse.

Ekstra Bladet har dog valgt ikke at bringe den tiltaltes navn, men kun oplysningen om hans særlige bijob.

Huset dagen derpå. Den tiltalte figurerer ikke på disse billeder. (Optagelser: René Schütze)

'Hensynet til tiltalte må vige'
- Hensynet til den tiltalte må vige for hensynet til offentligheden i en sag af så alvorlig karakter, lød dommer Jeanette Thørholm Andersens begrundelse.

Forsvarer Jens Christian Christensen forsøgte forinden at bevare navneforbudet af hensyn til den tiltaltes pårørende. Han undlod dog at protestere og tog kendelsen til efterretning.

Annonce:

Risikerer forvaring
Den formodede brandstifter blev fængslet i et lukket retsmøde sidst i november efter tre måneders omfattende efterforskning, hvor pyromanen havde held til at tænde brande på trods af skærpet beboer-overvågning og øget politipatruljering i området.

Han nægter sig fortsat skyldig og har valgt at blive stillet for en domsmandsret frem for et nævningeting. Anklageren ønsker den tiltalte straffet med forvaring og et forbud mod at virke som brandmand.

Derudover er der rejst et erstatningskrav på de 21 mio. kroner.

 Pyroman påsatte brande for mindst 21 mio. kroner

Pyroman påsatte brande for mindst 21 mio. kroner Brandsigtet nordjyde skal blive i arresten

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: