Brandmysterium: Årsag til dødsbrand fortsat ukendt

Politiet kan tirsdag formiddag fortsat ikke give et svar på, hvordan brand i Nakskov startede. Fem personer mistede livet

Det nedbrændte hus, hvor fem mennesker - heriblandt fire mindreårige børn - døde fredag. Blomsterhavet foran huset vokser dag for dag. (Foto: Per Rasmussen)
Det nedbrændte hus, hvor fem mennesker - heriblandt fire mindreårige børn - døde fredag. Blomsterhavet foran huset vokser dag for dag. (Foto: Per Rasmussen)
Følg Krimi

Det forbliver et mysterium, hvordan en brand kunne starte og brede sig så hurtigt i et hus i Nakskov i fredags, at fem mennesker stod fuldstændig uden chance for at overleve.

Casper, Freja og deres far Thomas brændte inde sammen med vennerne Tobias og Viktor. Deres far Lars overlevede som den eneste branden.

- Vi mangler stadig nogle svar fra obduktionen, siger politiinspektør Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ekstra Bladet tirsdag formiddag. Han tilføjer, at politiet tidligst kan melde en brandårsag ud senere på dagen - måske først en af de kommende dage.

Det bankede på døren midt om natten

Politiet fik meldingen om branden på Mosevej i Nakskov klokken 22.17 fredag aften, og branden udviklede sig så hurtigt, at det var umuligt for børnene og den ene far at slippe ud af flammerne.

Tidligere har politiet meldt ud, at der ikke er noget, der peger på en forbrydelse, men brandteknikere har de seneste dage gennemgået huset for at kunne fastslå, hvad der er sker.

Krisepsykolog: Det værste man kan komme ud for

Jeg elsker jer helt op til månen, solen og stjernerne

Udover brandteknikerne kan også obduktionen af de fem ofre fortælle lidt om brandens udvikling, forklarer retsmediciner Peter Juel Thiis Knudsen, som er vicestatsobducent på Retsmedicinsk Institut i Odense.

- Obduktionen kan blandt andet vise, om ofrene var i live, da branden startede. Det kan man se på, om der er sod i luftvejene, fortæller han. Retsmedicineren har ikke kendskab til den aktuelle sag, men taler i generelle vendinger omkring brandofre.

Det kan ofre afsløre om dødsbrand

Det vil ligeledes fremgå, om brandofrene har mistet livet som følge af røgforgiftning - hvilket oftest er tilfældet - eller af forbrændinger eller forbrændingschok, hvilket typisk ses ved eksplosionsbrande.

Det er på nuværende tidspunkt uklart, hvilken type brand der har været tale om i Nakskov.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?