Brandvæsenet advarer mod vand i gaderne: - Du kan blive dødssyg

Vandet fra skybrud er forurenet, advarer Hovedstadens Beredskab

Hovedstadens Beredskab advarer nu københavnere om berøring med vand fra skybrud. Vandet er forurenet med kloakvand, lyder advarslen fra beredskabet.

Hovedstadens Beredskab råder folk til at benytte beskyttelses udstyr i forbindelse med arbejde og oprydning.

- Vand som ophober sig på jorden har været i kontakt med kloakkerne, og det kan ikke løbe væk. Det bliver blandet med bakterier, og du kan blive dødssyg af at være i kontakt med det her vand. Du bader sådan set i toiletvand, siger Hovedstadens Beredskabs vagthavende operationschef, Kristian Næsted, til Ekstra Bladet.

Han fraråder derfor alle at komme i kontakt med vandet.

- Undgå fuldstændig at bevæge dig i vand eller oversvømmede områder. Hvis du bliver nødt til det, så tag gummistøvler på, og hvis du absolut skal i berøring med det, så benyt beskyttelse, siger han til Ekstra Bladet.

Hovedstadens Beredskab anbefaler, at du overlader al kontakt med vandet i gaderne til professionelle.

Voldsomt kaos
Tidligere søndag måtte Copenhagen Half Marathon aflyse løbet i København, efter tre personer er kommet til skade i forbindelse med et lynnedslag.

Det voldsomme vejr har også skabt oversvømmelser flere steder i hovedstadsområdet, hvor blandt andet Bispebjerg Hospital har oplevet voldsomme mængder vand i deres tunnelsystem.

Samtidig er flere vej i København spærret grundet oversvømmelserne.

Hovedstadens Beredskab er tilkaldt og hjælper med at pumpe vand ud af kældre og elevatorskakte. Foto: Hovedstadens Beredskab Krimi Hospital oversvømmet efter skybrud

Et kraftigt regnvejr, der ramte København søndag, spærrer for trafik på Helsingørmotorvejen. Foto: Jens Dresling/Ritzau Krimi Massive regnmængder spærrer motorvej i København