Brandvæsnet angrebet af unge mennesker: - Det er en meget bekymrende adfærd

Natten til mandag rykkede brandvæsnet ud til en brand i en knallert, men da de kom frem blev de mødt af en gruppe stenkastende unge

Følg Krimi

Brandvæsnet er sat i verden for at slukke ildebrande, men natten til mandag blev de mødt af andre udfodringer.

Det skriver TV Midtvest.

Mediet har talt med vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, der fortæller, at episoden skete klokken 01.06 i nat på Resdavej i Silkeborg.

Her blev brandvæsnet kaldt ud til en brændende knallert, men de blev mødt af en gruppe på fire drenge, der kastede sten mod dem.

- De tre andre formår at stikke af, men den ene unge mand bliver anholdt og sigtet for brandstiftelse og hærværk. Det er meget bekymrende adfærd, siger vagtchef Carsten Henriksen.

Ekstra Bladet har efterfølgende også været i kontakt med Midt- og Vestjyllands Politi. De oplyser, at der tidligere havde været et optrin i samme område tidligere, hvor de unge mennesker også forsøgte at sætte ild til knallerten.

- Senere får vi så et opkald fra en borger, der fortæller, at der står en gruppe mennesker og råber foran en brændende knallert. Da brandvæsnet kommer frem bliver de mødt af stenkast, og indsatslederens bliver bliver ramt. Der var tale om omkring 5-6 kastede sten, siger vagtchef Lars Even til Ekstra Bladet.

Angrebet igen
Efterfølgende lykkedes det politiet at anholde en af de formodede gerningsmænd, der forsøgte at flygte. Han lugtede kraftigt af røg, og derfor er politiet sikker på, at han har noget med sagen at gøre.

Men så var den gal igen.

- I mellemtiden bliver brandvæsnet angrebet med sten igen, da de forlader stedet, og her bliver sprøjtebilen ramt. Vi går ud fra, at det kun er hans tre kammerater, der vender tilbage og gør det, så vi har ikke nogen fornemmelse af, at det er hele områdets unge. Heldigvis ser vi den slags sjældent i vores kreds, men det er da ekstremt træls, siger Lars Even til Ekstra Bladet.

Det er fortsat ikke lykkedes politiet at nå frem til de andre drenge. Den anholdte er en 17-årig dreng fra Silkeborg.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde