Annonce:
Annonce:

Breivik vil sagsøge staten

Anders Breivik forbereder et nyt søgsmål mod staten. Denne gang vil han ud af isolation

Foto: LISE AASERUD
Foto: LISE AASERUD
Annonce:
Følg Krimi

Anders Breivik har siddet i isolation siden han blev dømt skyldig i terrorisme og drab på 77 personer i 2012. Det mener han er umenneskeligt, og derfor vil han nu sagsøge staten, i et forsøg på at bryde ud af sin isolation.

Det skriver norske Aftenposten.

I de ti år, som Anders Breivik har været fængslet i isolation, har han ikke fået lov til at indgå i fællesskabet med de andre indsatte, og det mener han er et brud på menneskerettighederne.

Derudover mener han, at de restriktioner, han er blevet pålagt i forbindelse med kontakt til omverdenen, er en krænkelse af hans privatliv og familieliv.

Derfor har hans juridiske repræsentant, Øystein Storrvik, nu sendt en procesmeddelelse om søgsmålet mod staten, skriver Aftenposten.

Har tidligere tabt
I 2016 fik Anders Breivik faktisk medhold i et søgsmål om brud på menneskerettighederne, efter han havde været i isolation i 4,5 år.

Staten ankede efterfølgende sagen, og i 2017 blev dommen omstødt. Den norske ankedomstol vurderede ikke, at isolationen var et brud på de europæiske menneskerettigheder.

Ekstra Bladets fotograf Anthon Unger tog det første pressefoto af Anders Breivik efter massakren på Utøya. Hør fortællingen om det uhyggelige døgn her.
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: