Brevbomber fundet ved lufthavne og togstation i London

De tre sprængladninger blev sendt til lufthavnene Heathrow og London City samt til togstationen Waterloo

Brevbomber fundet ved lufthavne og togstation i London

Politiet er til stede ved lufthavnene og Waterloo station. Video: Reuters

Britisk antiterrorpoliti efterforsker tre brevbomber, som blev sendt til to lufthavne og en station i London.

Det skriver flere britiske medier som The Independent og BBC.

De tre sprængladninger blev sendt til lufthavnene Heathrow og London City samt til togstationen Waterloo. De blev fundet i A4-breve, skriver den britiske medier.

En af brevbomberne blev åbnet af medarbejdere på et kontor ved Heathrow Lufthavn, hvorefter den brød i brand, men ingen kom til skade.

- Brevbomberne synes at være i stand til at kunne antænde en mindre brand, hvis pakkerne med dem blev åbnet, siger politiet i den britiske hovedstad.

- Anti-terrorpolitiets kommando anser dette som en serie af forbundne anslag. Vi holder alle muligheder åbne for, hvad der kan være motivet bag handlingen, hedder det.

Ifølge det britiske medie Mirror undersøger politiet sagerne som en kriminel handling.

Ingen kom noget til, da pakkerne blev modtaget, og episoden gav ikke anledning til forstyrrelser i hverken flyve- eller togtrafikken, hedder det i en erklæring fra politiet.

Der er på nuværende tidspunkt heller ikke anholdt nogen i sagen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sikkerhedspersonale holder vagt ved Waterloo-stationen i London, mens bomberyddere arbejder på stedet tirsdag. Foto: Tolga Akmen/Ritzau Scanpix
Sikkerhedspersonale holder vagt ved Waterloo-stationen i London, mens bomberyddere arbejder på stedet tirsdag. Foto: Tolga Akmen/Ritzau Scanpix

100 ansatte evakueret
Det britiske myndigheder melder samtidigt, at cirka 100 ansatte i London City-lufthavnen blev evakueret tirsdag formiddag. Både fly- og togtrafikken forløber som planlagt, lyder meldingerne fra den engelske hovedstad.

Londons borgmester, Sadiq Khan siger til Independent:

- Mens transporten fortsætter med at fungere som normalt, opfordrer jeg alle londonere og besøgende i vores by til at forblive opmærksomme og rapportere eventuelle potentielle mistænkelige pakker til politiet.

To af brevbomberne blev i første omgang fundet tirsdag morgen, mens den sidste og tredje angivelig blev opdaget ved middagstid, skriver Metropolitan Police på Twitter.

Det officielle niveau for terrortrusler i Storbritannien ligger på 'alvorligt', hvilket indikerer, at efterretningstjenesternes analytikere mener, at angreb er meget sandsynlige.