Brian Sandberg i krig med storfallent

Svindelanklagede Kristian Holms tilbud om at bruge den tidligere Gucci-rocker som inkasso-gorilla endt i bitter strid

Eksrockeren Brian Sandberg mener at have penge til gode hos Kristian Holm, efter hans navn er blevet brugt af selskabet Duskylderpenge.com. (Foto: TV3/PR)
Eksrockeren Brian Sandberg mener at have penge til gode hos Kristian Holm, efter hans navn er blevet brugt af selskabet Duskylderpenge.com. (Foto: TV3/PR)

Hvis du skylder penge væk, har du indtil for nylig risikeret at få et brev om gælden overbragt personligt af eksrockeren Brian Sandberg, der har en fortid i Hells Angels og Bandidos. Også selv om du aldrig har haft udeståender med rygmærkemiljøet.

Det fremgik indtil for nylig på websitet for inkassofirmaet Duskylderpenge.com, som tilbyder kreditorer hjælp til at inddrive penge fra skyldnere.

Direktør for selskabet er ifølge flere virksomhedsregistre den kontroversielle forretningsmand Kristian Holm, som sammen med blandt andre den tidligere konservative viceborgmester, advokat Per Edrén er tiltalt i en straffesag om svindel med ejendomshandler til samlet cirka 100 mio. kroner. Sagen afvikles for tiden ved retten i Lyngby.

Holm påstår frifindelse og nægter sig skyldig.

Besøg af Sandberg
Selskabet Duskylderpenge.com tilbyder blandt andet tjenesten ‘Intelligent Inkasso’, hvor et rykkerbrev eller påkrav fra en kreditor indtil for nylig kunne blive overbragt:

'Ved personlig fremmøde på debitors bopæl eller opholdssted. Det er dog ikke en helt normalt person i manges øjne som kigger forbi din debitor, det er Brian Sandberg.’

Selskabet har ikke lagt skjul på, at det er Sandbergs renommé i offentligheden, der skulle tilskynde skyldnere til at finde pengepungen frem:

'Mange mennesker vil nok få tankerne i gang eller hjertet til at hoppe en ekstra gang, når han banker på døren eller ringer til dig for at bede om at mødes med dig med henblik på at aflevere brevet personligt’, lød det videre på websitet.

Brian Sandberg bekræfter over for Ekstra Bladet, at Duskylderpenge.com har gjort brug af hans navn.

– Det er rigtigt, at de har brugt mit navn i min rockertid, siger eksrockeren, der insisterer på at omtale Holm som ’en svindler og platugle’.

Sandberg mener ifølge oplysninger til Ekstra Bladet at have penge til gode hos Holm og er i gang med at indlede en civil sag mod den tidligere ejendomsspekulant.

Sandberg: Jeg har været fucking dum

'Totalt flop'
Kristian Holm kommenterer samarbejdet med Sandberg i en mail til Ekstra Bladet.

’Det er rigtigt at Duskylderpenge.com indgik en hensigtserklæring med Brian Sandberg, da vi arbejdede på et nyt produkt, ’intelligent inkasso’, i 2014. Men da samarbejdet med Brian aldrig blev en realitet, må det bero på en fejl, at det ikke er fjernet fra FAQ (side med spørgsmål og svar, red.) på Duskylderpenge.com, det er nu rettet.’

I samme mail bedyrer Holm, at samarbejdet med Sandberg ikke var nogen større succes.

’Reaktionen fra vores kunder var meget negativ da de læste/hørte om hensigten med samarbejdet med Brian, ligesom samarbejdet i sin helhed var et totalt flop. Derfor blev det droppet ret kort efter. Det eneste, vi i dag har med Brian Sandberg at gøre, er, at han er ’kunde’ (ved at være, red.) skyldner hos Duskylderpenge.com,’ skriver Holm.

Ligesom Sandberg oplyser Holm, at han nu er villig til at lade tvisten mellem ham og eksrockeren. gå rettens vej.

’Jeg har personligt har politianmeldt Brian, for injurier og bagvaskelse,’ lyder det fra Kristian Holm, som angiveligt ikke ejer nogen andel af Duskylderpenge.com i dag.

Sandberg: Det er slut med rockerlivet