Britisk baron trækker sig efter sexskandale

Den 69-årige baron var en af Tony Blairs tætte allierede. Nu trækker han sig fra sin stilling, efter en kokain- og sexskandale

Denne video er filmet ude foran Lord Cokes lejlighed i London

Den britiske tabloid-avis The Sun har døbt ham Lord Coke. Nu trækker den 69-årige Baron John Sewel sig fra sin stilling i det britiske House of Lords, hvor han var i spidsen for at opretholde standarderne, efter han angiveligt er blevet taget på fersk gerning med prostituerede og kokain. Det skriver Daily Mail.

The Sun bragte søndag et billede af baronen på forsiden, hvor den 69-årige angiveligt sniffer kokain gennem en £5-seddel. Flere afslørende billeder på mediets netavis viser John Sewel i selskab med prostituerede, hvor han nøgen blandt andet sniffer stoffet af en af kvindernes bryster.

Han kan nu se frem til at blive efterforsket af politiet.

John Sewel var næstformand i House of Lords - Overhuset. Ifølge The Sun kalder formanden for House of Lords, Baronesse D’Souza, hans opførsel for 'chokerende og uacceptabelt' og lover at indkalde Scotland Yard.

- House of Lords vil fortsætte med at opretholde standarderne i det offentlige liv og vil ikke tolerere afvigelse fra disse standarder, siger hun i en pressemeddelse. 

Prostituerede til 200 pund
I den 45 minutter lange video på The Suns' netavis fortæller baronen, at han betaler 200 pund for hver af de prostituerede - svarende til omkring 2100 danske kroner.

- Du er sådan en festabe, siger en af escortpigerne til John Sewel i videoen.

Han svarer:

- Jeg ved det. Ulækkert, er det ikke?

På et tidspunkt hiver den 69-årige en lille blå pose frem med et hvidt stof i, som han pakker ud. Derefter ser man ham sniffe det hvide stof med en seddel.

Baronen, der desuden er gift med sin kone Lady Jennifer Sewel og har to børn og to stedbørn, var en af tidligere premierminister Tony Blairs tætte allierede. Han var blandt andet minister i Tony Blairs regering.