Britisk politi: Kun en teori om Maddies forsvinden

Den treårige britiske pige Madeleine McCann blev bortført af en portugisisk tyvebande, tyder britisk politis efterforskning på

Britisk politi er næsten sikre på, at det ved, hvem der stod bag Madeleines McCanns forsvinden. (Foto: AP)
Britisk politi er næsten sikre på, at det ved, hvem der stod bag Madeleines McCanns forsvinden. (Foto: AP)

Mysteriet om den treårige Madeleine McCanns forsvinden fra en ferielejlighed ved den portugisiske Algarve-kyst er uløst på niende år. 

Hundredvis af personer er blevet afhørt i sagen og flere millioner pund er blevet brugt på efterforskningen, der har været koordineret mellem flere lande.

Det tyder dog på, at sagen snart bliver henlagt, da britisk politi er ved at efterforske den sidste række af spor.

Scotland Yard-chefen Sir Bernard Hogan-Howe sagde i denne uge i et radiointerview med LBC, at man forventer at være færdige med efterforskningen i løbet af de kommende måneder. Når det sker, vil man henlægge efterforskningen og kun genoptage den, hvis der dukker nye spor op.

(Herunder kan du høre radiointerviewet med Scotland Yard-chefen)

Madeleine McCann er næsten ni år efter sin forsvinden stadig sporløst forsvundet. (Foto: AP) Krimi Tiden er ved at løbe ud: Vil stoppe Maddie-efterforskning

- Der er en række spørgsmål, som mangler at blive besvaret, og det forventes, at det vil ske i de kommende måneder, sagde Hogan-Howe.

Gik i panik
Det viser sig dog, at britisk politi mener, at sagen er så godt som opklaret, skriver den britiske avis The Sun. Ifølge avisen mener britisk politi, at det var en portugisisk tyvebande, der under et indbrud i McCann-familiens lejlighed gik i panik og bortførte Maddie. Historien bygger på anonyme kilder og er ikke blevet bekræftet for officielt hold.

Selv om historien bygger på anonyme kilder, er det dog en teori, som tidligere har været fremherskende i politiets efterforskning. I den indledende efterforskning fandt portugisisk politi frem til, at der havde været indbrud i feriekomplekset flere gange, og at de indbrud direkte kunne have noget at gøre med Maddies forsvinden.

Tre personer fra tyvebanden er stadig i søgelyset hos portugisisk politi. En 30-årig mand, der arbejdede som chauffør i lejlighedskomplekset samt en 24-årig og en 53-årig mand.

The Sun mener dog, at der en fjerde person, der også er involveret i sagen. Avisen påstår, at det var en blot 16-årig dreng, der brød ind i lejligheden og tog Maddie. Han var tidligere kommet i kontakt med tyvebanden, da han manglede penge til at købe en bil, skriver avisen.

Madeleine McCanns forældre er blevet sagsøgt af tidligere politichef. (Foto: AP) Krimi Vild udvikling: Nu bliver Maddies forældre sagsøgt

Frustrerede efterforskere
Tyvebanden har tidligere indrømmet at have begået indbrud i komplekset, men benægter pure at have noget at gøre med Maddies forsvinden. Man har kunne knytte dem til området via deres mobiler, og man mener, at deres gøren og laden var yderst mistænkelig.

Disse tre personer er tidligere blevet afhørt af britisk politi, og nye spor i efterforskningen har betydet, at man ønsker at genafhøre dem, skriver The Sun.

Maddies forældre har tirsdag lidt nederlag i retten. (Foto: AP) Krimi Madeleine McCanns forældre lider knusende nederlag

Det ønsker portugiserne ikke at efterkomme, hvilket har skabt spor frustration hos flere af de britiske efterforskere.

- De har hindret efterforskningen hele vejen igennem, og nu sker det igen. Hvis vi ikke får lov at afhøre dem igen bliver sagen kold, og sagen vil forblive uopklaret, siger en anonym efterforsker til avisen.

Kate McCann: Maddie er i live
Selvom politiet angiveligt mener at vide, hvem der står bag Maddies bortførelse, er der stadig ingen, der ved, hvad der er blevet af den britiske pige.

Men selv om det snart er ni år siden, at hun forsvandt har Maddies forældre aldrig opgivet håbet om at få deres datter hjem igen.

Så sent som i februar stod Maddies moder, Kate McCann, frem i flere britiske dagblade og fortalte, at hun aldrig har opgivet håbet.

- Praia da Luz (der hvor hun forsvandt, red) er der, hvor jeg føler mig tættest på hende. Det var der, hun var sidst, og jeg tror ikke, at hun er blevet taget en million kilometer væk, siger Kate McCann til blandt andet Daily Mail.

- Trangen til at lede efter Madeleine er ikke forsvundet på nogen måde. Du hører hele tiden om folk, der har været forsvundet i mange år, som bliver fundet. Der har været så mange sager som den her, sagde hun.

- Vi vil aldrig give op. Jeg vil have en afslutning og et svar. Lige meget, hvad det så bliver, sagde hun.

  Madeleine McCann. Foto: AP Krimi Scotland Yard: Madeleine McCann kan stadig findes i live

Krimi Tiden er ved at løbe ud i Madeleine McCann-eftersøgning

  Madeleine McCann forsvandt 3. maj 2007 fra forældrenes hotelværelse ved Algarve-kysten i Portugal. Hun er stadig ikke fundet. Foto: privat Krimi Kate McCann: Maddie ER i live - og hun er stadig i Portugal