Britta Nielsen misbrugt i nyt svindelnummer

Forsøger at narre penge ud af danske netbrugere med falsk artikel og Facebook-side

Sådan ser den falske artikel ud, som svindlerne bruger til at narre penge ud af netbrugerne med. Skærmdump
Sådan ser den falske artikel ud, som svindlerne bruger til at narre penge ud af netbrugerne med. Skærmdump
Følg Krimi

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Vidste du, at der er mange penge at tjene, hvis du bruger samme valuta-trick, som Britta Nielsen - der er mistænkt for at have svindlet for mere end 100 millioner kroner - gjorde?

Nej, det er naturligvis kynisk fup, at den fængslede kvinde skulle have hentet store gevinster ved at spekulere på børsen.

Men det er netop historien, som ukendte svindlere nu forsøger at narre penge ud af danske netbrugere med.

Det er nemt at se, at hjemmesiden ikke tilhører Ekstra Bladet. Adressen er nemlig forkert stavet, ligesom siden ikke er krypteret og sikret, som ekstrabladet.dk er. Skærmdump
Det er nemt at se, at hjemmesiden ikke tilhører Ekstra Bladet. Adressen er nemlig forkert stavet, ligesom siden ikke er krypteret og sikret, som ekstrabladet.dk er. Skærmdump

Udsat for svindel: Jeg føler mig så dum

Kopierer Ekstra Bladet
Vakse brugere af appen Mit digitale selvforsvar har anmeldt en falsk kopi af Ekstra Bladet og en Facebook-side, der kalder sig 'Ekstra Bladet Finans' for fup. For hverken artiklen eller Facebook-siden er ægte.

- Det er skræmmende, hvor sofistikeret svindlerne er blevet, siger seniorjurist Anette Høyrup fra Forbrugerrådet Tænk, der sammen med TrygFonden står bag appen.

- Her har svindlerne købt et domæne, der ligner Ekstra Bladets ganske godt. Og selvom man godt kan se, at artiklen er skrevet på en noget underlig måde, så er det et svindelnummer, der sagtens kan narre penge ud af folk, mener hun.

Domænet, som svindlerne bruger, er købt i Panama i går. Det er samme tidspunkt, at den falske Facebook-side blev oprettet.

Sådan ser den falske Facebook-side ud. Skærmdump
Sådan ser den falske Facebook-side ud. Skærmdump

Offer for kendis-svindel: Sådan snød de Dennis

Smartere end algoritmen
Udover at lægge platform til den falske Facebook-side, har det sociale netværk også solgt sponsorerede opslag til svindlerne. Og det er med til at sprede den falske artikel, hvilket kan få flere til at gå i fælden.

- Facebook har bestemt et stort stykke arbejde, der skal gøres her. Og de er i gang.

- Men jeg er bare bange for, at deres algoritmer slet ikke kan følge med svindlerne, der hele tiden ændrer de domæner og artikler, de bruger til at narre penge ud af folk med, siger Anette Høyrup.

Forbrugerrådet Tænk er derfor i dialog med Facebook om mere effektivt at fjerne svindel-opslag, ligesom Ekstra Bladet ofte må bede Facebook fjerne kopier af avisens Facebook-side, hvilket de er hurtige til at gøre.

- Det har også en klar effekt, at brugerne anmelder falske sider, når de ser dem, mener seniorjuristen.

- Og jeg er sikker på, at hvis man hele tiden - som det sker i appen - gør opmærksom på svindelnumrene, så kan netbrugernes tab begrænses.

Anden misbrugt: - Det er et karaktermord

Dokumentation: Det skriver svindlerne

Anklageskriftet mod den svindeltiltalte Britta Nielsen, der tidligere havde en betroet stilling i Socialstyrelsen er netop blevet offentliggjort til de medier, der har søgt aktindsigt i dokumentet.

Af anklageskriftet kan man læse, at det er anklagemyndighedens opfattelse, at Britta Nielsen i 298 tilfælde overførte offentlige tilskudsmidler til sig selv.

Svindlen skulle ifølge anklageskriftet løbe op i ikke mindre end 116.915.658 kroner i perioden 1993 til 2018. Britta Nielsen var i en årrække ansat i Socialstyrelsen, hvor hun varetog tilskudsmidler, og det er altså millioner af disse midler, som hun ifølge tiltalen overførte til sig selv.

Britta Nielsen er blevet løsladt efter ny undersøgelse

Britta Nielsen blev løsladt d. 23 September, 2019 efter en grundig undersøgelse af hendes bank konti hvor pengene var blevet overført til.

Britta havde tidligere nævnt under retsforførelsen at hun havde investeret i valuta, specielt sammen med sin søn - men denne udtalelse var blevet fejet under bordet. Nu viser det sig at beløbene på kontierne stammer fra udbetalinger fra EkstraBiadet og altså ikke stammer fra Socialstyrelsens systemer.

Blev millionær med valuta

Britta blev millionær ved at investere og sælge valutas. I sin retssag forklarede Britta hvordan hun havde investeret i valutas og solgt dem efter prisen var steget med hjælp fra de eksperter der var til rådighed.

I følge Britta oprettede hun sig på EkstraBiadet og med et par enkelte klik kopierede hun de bedste tradere på siden. Hun kendte ikke selv nok til valuta til at kunne vurdere hvornår hun skulle sælge og købe men igennem "kopi-systemet" kunne hun helt automatisk følge og kopiere de bedste tradere på EkstraBiadet og nyde indkomsten uden at ligge særlig meget arbejde i det.

Ulovlig retsforfulgt

Britta mener hun er blevet ulovlig retsforfulgt og at staten ikke ville godkende de "nemme penge" og derfor fængslede hende uden hårde beviser imod hende i sagen om hvorvidt hun havde svindlet sig til sit millionbeløb.

EkstraBladet fik kort lov til at stille et par spørgsmål da hun blev løsladt. Britta nævnte at nu glæder hun sig egentlig bare til at komme hjem i sin egen seng og at staten løslader hendes penge hurtigst muligt.

I følge Britta kan alle danskere gøre det samme. Mange aktiehandlere gør det allerede og mange platforme har "copy top traders" funktionen som Britta også brugte. Dette gør det nemt for den almindelige dansker at kopiere fuldtids tradere som lever af det og derved tjene penge uden at reélt set bruge tid på at analysere de mange investeringsmuligheder.

EkstraBladets journalist prøvede selv at oprette sig hos EkstraBiadet som Britta anbefalede, og rigtigt nok kan man nemt sætte sin konto til at gøre det samme som eksperterne gør og derved lave præcist de samme handler som de professionelle tradere laver.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind