Britta Nielsen vil alligevel ikke vidne mod sine børn

Efter samtale med sin advokat fastholder svindeldømte Britta Nielsen, at hun ikke vil vidne i sag mod børn

Britta Nielsen blev i februar idømt seks år og seks måneders fængsel for at have svindlet Socialstyrelsen for 117 millioner kroner. Hun blev anholdt i Sydafrika i efteråret 2018. (Arkivfoto) Foto: Siphiwe Sibeko/Reuters
Britta Nielsen blev i februar idømt seks år og seks måneders fængsel for at have svindlet Socialstyrelsen for 117 millioner kroner. Hun blev anholdt i Sydafrika i efteråret 2018. (Arkivfoto) Foto: Siphiwe Sibeko/Reuters

Forvirringen var stor, da Britta Nielsen, der er dømt for svindel i Socialstyrelsen, lørdag mødte op i Retten i Glostrup.

Her fortalte hun, at hun ikke vil vidne i sagen mod sine børn, der er tiltalt for groft hæleri.

Anklager Kia Reumert havde ellers for flere måneder siden fået oplyst af advokaten, at Britta Nielsen gerne ville vidne, selv om hun som mor til de tiltalte ikke har pligt til det.

Derfor var Britta Nielsen lørdag morgen blevet kørt fra fængslet til Retten i Glostrup.

Men der opstod forvirring, da Britta Nielsen ved retsmødets begyndelse blev ført ind i retten.

For da hun af dommeren blev spurgt til, om hun ønskede at vidne, afviste hun.

- Har jeg ikke pligt?, spurgte hun og fortalte derefter, at hun så ikke ville vidne.

Britta Nielsen havde ikke talt med sin advokat, fortalte hun. Derfor måtte Nima Nabipour, der ikke var mødt, tilkaldes.

Han fik tilladelse til, at han kunne tale med Britta Nielsen, og efter at have talt med hende fastholdt Britta Nielsen, at hun ikke ville vidne.

- Det vil hun ikke, siger Nima Nabipour.

Før Britta Nielsen blev ført ind i retslokalet, valgte den ene datter Samina Hayat at gå ind et lytterum, så hun altså ikke behøvede at møde moren.

Britta Nielsen var i Retten iført en blomstret trøje, sorte bukser og sorte støvler. Hendes hår er gråt. Hun nåede kun at være kort inde i retslokalet sammen med to af børnene, før hun blev ført ud i et andet lokale.

Herefter kunne hun blive kørt tilbage til fængslet. Efterfølgende brugte anklagemyndigheden knap en time på at dokumentere en række fakturaer, overførsler og kontoudtog i sagen, før retsmødet var slut.

Britta Nielsen blev i februar dømt for at have svindlet Socialstyrelsen for 117 millioner kroner, og hendes tre børn er blevet tiltalt for groft hæleri ved at have fået del i pengene.

Anklagemyndigheden mener, at børnene vidste eller bestemt formodede, at pengene stammede fra kriminalitet. De tre børn nægter sig skyldige.

Britta Nielsens 40-årige søn er tiltalt for cirka 10,7 millioner kroner, mens døtrene 32-årige Samina Hayat og 35-årige Jamilla Hayat er tiltalt for henholdsvis 37,2 millioner kroner og 3,5 millioner kroner.