Brixtoftes højre hånd i svindelsag til 100 millioner

Den kendte advokat og tidligere 1. viceborgmester i Farum, Per Edrén, tiltalt i spektakulær svindelsag med storfallent

Per Edrén og Brioxtofte - her dog for en hel del år siden. (Foto: Lars Poulsen)
Per Edrén og Brioxtofte - her dog for en hel del år siden. (Foto: Lars Poulsen)
Følg Krimi

Det er en retssag med et ganske kulørt persongalleri, der skydes i gang i morgen formiddag.

Boligspekulanterne Kristian Kongstad Holm og Kristian Bendz Juul samt den kendte advokat og tidligere 1. viceborgmester i Farum under Peter Brixtofte, Per Torsten Edrén, risikerer op til otte års fængsel i en stort anlagt svindelsag, der fredag indledes ved retten i Lyngby.

Svindlen er udførligt beskrevet i det 11 sider lange anklageskrift mod de tre.

Af anklageskriftet, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i, fremgår det, at trioen er tiltalt for gennem en årrække at have begået underslæb for et trecifret millionbeløb i forbindelse med konkurser i ejendomsbranchen.

Sigtet fallent gemmer sig i kæmpepalæ

Sagen mod de tre tiltalte har været længe undervejs, og der har ifølge Ekstra Bladets oplysninger hersket tvivl om, hvorvidt Kristian Holm, der er udlandsdansker, vil møde op, selv om han telefonisk har fået forkyndt anklagerne mod ham. Over for Ekstra Bladet bekræfter Holm dog i dag via e-mail, at han ser frem til sagens gang.

- Jeg kan oplyse, at jeg med sindsro har set frem til denne dag i snart seks år, lyder det i mailen fra Holm, der videre skriver:

- Nu ønsker jeg at give domstolene ro til deres arbejde. Det er jo trods alt stadig dem, som er den dømmende magt, og jeg har min fulde tillid til det danske retssystem og min forsvarer, advokat Berit Ernst.

Højesteret ophæver navneforbud
Den tidligere konservative viceborgmester Per Edrén har hidtil været noget mere lukket om sagen og gjort, hvad han kunne for at distancere sig fra både den skandaleombruste Kristian Holm og den spektakulære sag, hvor han også er tiltalt for at have afgivet falsk forklaring.

DR spurgte eksempelvis tilbage i 2011, hvorfor Holm over for sine kreditorer henviste til den 69-årige Edrén som sin advokat, lød svaret:

- Det er noget, der er sket uden min viden. Det er noget, der er sket, uden at jeg er blevet oplyst om det, hvor jeg så bad om at de skulle fjerne den henvisning, sagde Per Edrén til Kontant i juni.

I forbindelse med selve sagen har Edrén indtil i dag været beskyttet af navneforbud, men Højesteret har i en kendelse bestemt at ophæve det. Kendelsen blev afsagt efter kære fra DR og Ritzau. Begrundelsen er både lovovertrædelsen grovhed og den samfundsmæssige betydning.

Der er afsat 21 retsdage til sagen.

Strid mellem finansgøglere: Sandberg afhørt

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.